Ga naar de inhoud

@ Peter van Vliet

Wanneer vreedzame demonstranten gebruik maken van hun demonstratierecht is het vreemd dat er in bijna oorlogsuitrusting ME en politie te hond en te paard aanwezig zijn. Dit zorgt voor een sfeer van bedreiging, angst en intimidatie. Ook de aanwezigheid van ‘stillen’ zorgt voor een ongemakkelijke situatie. Demonstreren is een recht. Niemand heeft het recht om … Continued

1 min leestijd
Placeholder image

Wanneer vreedzame demonstranten gebruik maken van hun demonstratierecht is het vreemd dat er in bijna oorlogsuitrusting ME en politie te hond en te paard aanwezig zijn.
Dit zorgt voor een sfeer van bedreiging, angst en intimidatie. Ook de aanwezigheid van ‘stillen’ zorgt voor een ongemakkelijke situatie.
Demonstreren is een recht.
Niemand heeft het recht om vreedzame demonstranten aan te vallen met stokken, honden en paarden.
U ziet in de beelden dat demonstranten een gesprek proberen aan te gaan met de agressief slaande ME. Ik vraag me af of u ook netjes zou blijven praten met iemand die u slaat met een stok. Zolang de ME hen probeert weg te jagen met geweld, hebben ze er alles mee te maken. Logisch dus dat demonstranten verbaal hun gevoelens kenbaar maken aan degene die hen aanvallen.