Ga naar de inhoud

Nieuwe versie website globalinfo.nl vandaag live

Beste mensen, na weken noest gepuzzel is vandaag een geheel geherstileerde versie van de website globalinfo.nl in werking gegaan, zoals hier te zien.

2 min leestijd
GlobalInfo

De nieuwe versie was onder andere nodig omdat het content management systeem (joomla!) ge-upgradet werd. Behalve dat de opmaak flink veranderd is, heeft de nieuwe versie een aantal mogelijkheden die de oude niet had. Zo zijn er nu ’tags’ bij elk artikel, rss-feeds voor alle rubrieken , nieuwe rubrieken, duikt er ineens een wisselende quote op de voorpagina op, verschijnt op de voorpagina een overzichtelijke inkijk op alle nieuwste artikelen en links, en is het makkelijker geworden om te reageren op artikelen. Ook is er een snelkoppeling met Social Networking sites ingemaakt: onder elke pagina staat een knopje waarmee je die pagina kunt “embedden” in je Hyves, Facebook, Twitter (ach ja) en nog meer dan 100 andere opties.

Het is allemaal vooral het werk van Jeremy (j.crowlesmith@gmail.com, voor het geval je eens een vergelijkbare klus hebt). En de hosting wordt nog steeds vakkundig verricht door tuxic.

Maar de inhoud blijft als vanouds. Globalinfo.nl werd in 2001 opgestart om de berichtgeving over globalisering en protesten daaromtrent te bundelen, die we vanuit XminY verzorgden. Sindsdien zijn er bijna 2000 artikelen op de website verschenen (en plaatjes, audio, en tegenwoordig ook video’s). De website is hiermee, behalve een portal voor informatie die in reguliere media vaak niet verschijnt, ook een waardevol archief geworden over economische ontwikkelingen en strategieën en acties van bewegingen.

De bezoekerscijfers zitten tegenwoordig tegen een dagelijks gemiddeld van tegen de 1000 bezoekers. Soms zijn er dagen met uitschieters van boven de 2000, en in de vakantieperiode dippen de cijfers traditioneel wat in.

Berichtgeving op globalinfo.nl heeft in het verleden geleid tot meerdere kamervragen, woedende ondernemers/politici, primeurs in reguliere media, paniek bij tenminste een Belgische bank en (hopelijk) de verhoging van het aantal deelnemers aan menige actie.

Dat willen we nu graag voortzetten met deze ververste opzet. Als we de tijd ervoor kunnen vinden, is het de bedoeling dat er dagelijks nieuwe inhoud op komt. Mocht je willen helpen met tips, of zelf artikelen willen schrijven of vertalen: info@globalinfo.nl

Ook kun je natuurlijk donateur worden om de boel financieel op de been te houden.

Wat ook zeer gewenst is, is het helpen verspreiden van het bestaan van de website en een link ernaar aanleggen als je zelf toegang tot een andere websites hebt.

Omdat nare imperia/multinationals/systemen niet vanzelf omvallen, maar we allemaal ons steentje daartoe bij kunnen dragen.

globalinfo.nl