Ga naar de inhoud

Nieuwe bijstandswet

Goeie toespraak Piet, zeker op het moment dat jij hem uitsprak. Op het moment dat ik dit lees (27-05-2012) is gelukkig het afbraak-kabinet gevallen en is dit gedrocht (want een fatsoenlijk wetsontwerp was het toch ècht niet!) van de baan. Waar hebben wij toch al die jaren onze schoenen voor scheefgelopen in al die demo’s … Continued

2 min leestijd
Placeholder image

Goeie toespraak Piet, zeker op het moment dat jij hem uitsprak. Op het moment dat ik dit lees (27-05-2012) is gelukkig het afbraak-kabinet gevallen en is dit gedrocht (want een fatsoenlijk wetsontwerp was het toch ècht niet!) van de baan. Waar hebben wij toch al die jaren onze schoenen voor scheefgelopen in al die demo’s overal en nergens? Hoe komt het dat van zoiets als Blockupy niets op het Journaal komt? Wie betaalt bepaalt, en de media eten nog steeds uit de hand van de gevestigde orde, lees het grootkapitaal en de financiële elite.
Wat ik echter gemist heb in jouw heldere uiteenzetting, Piet, is een zéér belangrijk aspect van het wetsontwerp, dat volgens mij zelfs in strijd is met internationale mensenrechtenverdragen, namelijk de huishoudenstoets waarmee de machthebbers gemakshalve alvast maar mee waren begonnen per 1 januari 2012. De mensonterende situatie dat ouders van hun werkende kinderen afhankelijk worden gemaakt, dat element alleen al maakte dit onheilsplan tot een gedrocht.
Waar ik me grote zorgen over maak is dat niemand in de gaten schijnt te hebben wat er werkelijk aan de hand is, dat de financiële elite ons stap voor stap aan het terugdringen is richting lijfeigenschap en slavernij.