Ga naar de inhoud

Meer reizigers in het OV!

Jammer dat de berichtgeving hier subjectief en onvolledig is. Van ‘kaalslag’ is totaal geen sprake, zelfs in het meest ongunstige geval waarin het volledige te bezuinigen bedrag bespaard wordt door lijnen te schrappen zal het aanbod niet lager uitkomen dan dat in 2001, toen alles nog in handen van de overheid was. De afgelopen jaren … Continued

2 min leestijd
Placeholder image

Jammer dat de berichtgeving hier subjectief en onvolledig is. Van ‘kaalslag’ is totaal geen sprake, zelfs in het meest ongunstige geval waarin het volledige te bezuinigen bedrag bespaard wordt door lijnen te schrappen zal het aanbod niet lager uitkomen dan dat in 2001, toen alles nog in handen van de overheid was. De afgelopen jaren is er namelijk een forse toename van het OV aanbod geweest, echter het aantal reizigers is amper toegenomen.

De bezettingsgraad in Rotterdam ligt momenteel zelfs onder de 15%, waardoor de kostendekkingsgraad veel te laag ligt. Dat is ook de voornaamste reden tot bezuinigen, en willen we die stoppen dan moeten we ons inzetten reizigers in het OV te lokken, waarna door een stijgend aantal betalende reizigers de kostendekkingsgraad stijgt en er dus geen lijnen weg hoeven bij dalende subsidie. Een staking is dus ook het meest idiote wat je op dit tijdstip kunt doen, we willen reizigers IN het ov en niet nog meer reizigers wegjagen.

Oftewel, strijd op 29 juni TEGEN de lastercampagne van de vakbondd, want voor iedere reiziger die door deze stakingen het OV de rug toe keert moet er meer bezuinigd worden. Denk dus twee keer na voor je meedoet aan de acties, want het kan ook jou baan zijn die vervalt als het imago van het OV nog verder zakt!