Ga naar de inhoud

Icesave-drama

Mijn reactie op het dreigen van Wouter Bos op de afwijzing van de IJslanders om in slavernij te vervallen. Lees daarvoor www.sdnl.nl/icesave.htm met de ondertaande aanhef. Goed nieuws voor het Icesave drama Bij Pauw en Witteman gaf prof. Sweder van Wijnbergen een goede analyse van het probleem van de schuld die IJsland heeft aan Nederland … Continued

1 min leestijd
Placeholder image

Mijn reactie op het dreigen van Wouter Bos op de afwijzing van de IJslanders om in slavernij te vervallen. Lees daarvoor www.sdnl.nl/icesave.htm met de ondertaande aanhef.

Goed nieuws voor het Icesave drama

Bij Pauw en Witteman gaf prof. Sweder van Wijnbergen een goede analyse van het probleem van de schuld die IJsland heeft aan Nederland en Engeland. Hij stelde dat 320.000 inwoners van IJsland met een buitenlandse schuld van negen maal het Bruto Binnenlands Product die schuld nooit kunnen afbetalen. Hij maakte wel de kardinale fout te menen dat Wouter Bos een risico liep en loopt om de belastingbetaler die rekening te laten ophoesten. Gelukkig kan het ook anders dan met de benadering van prof. van Wijnbergen!

M.vr.gr.

R.M. Brockhus
Westkade 227
1273 RJ Huizen
E-mail: sdn@planet.nl
Website: http://www.sdnl.nl
Tel. 035-5268153
Fax: 035-5244142