Ga naar de inhoud

George Orwell

Hij was een socialist, die heel duidelijk de misdaden van het stalinisme met eigen ogen heeft gezien. Niet in de Sovjet Unie, maar in Spanje was hij getuigen van de gruwelijke misdaden die de stalinistische milities van de Spaanse Communistische Partij pleegde, tegen de anti-stalinistische revolutionairen ( trotskisten en anarchisten ). Ik kan best begrijpen … Continued

1 min leestijd
Placeholder image

Hij was een socialist, die heel duidelijk de misdaden van het stalinisme met eigen ogen heeft gezien. Niet in de Sovjet Unie, maar in Spanje was hij getuigen van de gruwelijke misdaden die de stalinistische milities van de Spaanse Communistische Partij pleegde, tegen de anti-stalinistische revolutionairen ( trotskisten en anarchisten ).

Ik kan best begrijpen dat hij door zijn haat tegen Stalin, verleidt werd door het sociaal democratische gedachtegoed. Toch denk ik dat hij altijd een revolutionair socialist is gebleven. Hij deed niet altijd alles juist ( lijst met communisten doorgeven aan de Britse inlichtingendienst ) maar hij was toch grotendeels een goed man.