Ga naar de inhoud

De Maya’s zelf over 2012

Er wordt veel aandacht besteed aan de Maya-profetiën van 2012. Zo zijn er diverse boeken, films en artikelen over verschenen. De een schreeuwt dat het einde van de wereld in zicht is, een ander legt laagdunkend uit dat de maya’s een verkeerde berekening gemaakt hebben. Slechts enkelen nemen echter de moeite om naar de maya’s zelf te luisteren: over hoe zij hun toekomst en die van de rest van de wereld zien .

1 min leestijd
Placeholder image

De Sri Lankaanse/Australische Melissa Gunasena presenteerde begin dit jaar haar documentaire 2012 the mayan word. In tegenstelling tot het gros van de publicaties die over de maya’s en 2012 verschenen zijn, laat Melissa zowel spirituele gidsen, activisten, leiders van de maya-gemeenschap, boeren, kunstenaars, als docenten en leerlingen aan het woord. Zo ontstaat een bijzondere reis in het hart van de maya strijd en spiritualiteit en komen perspectieven over de voorspellingen van hun voorouders ruim aan bod, alsook hun strijd om Moeder Aarde en hun cultuur te beschermen tegen vernieting. Het einde van de Maya-kalender wordt gezien als een nieuwe geboorte. Als het gevecht tussen leven en dood. En de toekomst hebben we voor het overgrote gedeelte zelf in de hand leert deze documentaire ons.

De documentaire is gratis te downloaden

Grassroots Projects wil in december dit jaar een aantal openbare vertoningen organiseren. Heb je interesse om de film te vertonen ergens bij jou in de buurt, neem dan contact op met projects (at) grassrootsprojects.com

Ook is het mogelijk dat Grassroots Projects een spreker regelt om de documentaire in te leiden en om naderhand een discussie voor te zitten.