Ga naar de inhoud

De Jager achter bloedbad Griekenland

JanKees moet wel de realiteit voor ogen houden alvorens harde taal te uiten die waarschijnlijk toch weer uitdraait op gedwongen mee doen met de grote beslissers in de EU! De EU zone is ook deels schuld aam het totale ontsporen van de situatie aldaar. Men heeft ruimsschoots de gelegenheid gehad om de situatie een halt … Continued

2 min leestijd
Placeholder image

JanKees moet wel de realiteit voor ogen houden alvorens harde taal te uiten die waarschijnlijk toch weer uitdraait op gedwongen mee doen met de grote beslissers in de EU!
De EU zone is ook deels schuld aam het totale ontsporen van de situatie aldaar.
Men heeft ruimsschoots de gelegenheid gehad om de situatie een halt toe te roepen ,maar EU steunfondsen bleven richting GR gaan,met dank aan de corrupte structuur die er zijn zakken mee heeft gevuld en er een groot ambtenaren apparaat mee heeft opgebouwd die totaal niets produceren in dit land!
Gelukkig gebeuren er ook nog goede dingen in het land,maar feit is wel dat dit probleem niet meer op een normale economische manier is op te lossen
Dan nog een lesje financiele economie voor JK: Als ze de schulden gaan afbetalen in Drachmes is het hek van de dam binnen de Eurozone. Dan zullen de schulden van de Grieken wellicht deels worden kwijtgescholden en EU banken hun schuld moeten nemen wat wellicht voelbaar wordt voor het sociale stelsel in NL.(pensioenen AOW enz………..)
Voorts hebben de Grieken de mogelijkheid om een eigen valutapolitiek er op na te houden. Met als mogelijkheid om bijvoorbeeld de Drachme te devalueren. Mogelijk gevolg is dat Griekse producten goedkoper worden ten opzichte van die uit de Eurozone. Landen in de Eurozone zullen dit gaan voelen in hun portemonnee.

Daarnaast hebben de Chinezen zo’n beetje de haven van Piraeus opgekocht, welke een goede verbinding heeft naar het Midden Oosten en Noord Afrika. Mochten die landen na de revoluties er weer bovenop komen hebben de Grieken (en Chinezen) een schitterende afzetmarkt, omdat hun producten goedkoper zijn dan die van bedrijven uit de Eurozone. Met als gevolg dat de haven van Rotterdam mogelijkerwijs een veel minder interessante haven wordt.
Kortom Griekenland uit de Eurozone is ongunstig voor ons en gunstig voor de Grieken.