Ga naar de inhoud

Crisissen

Over het algemeen kun je stellen dat een goede crisis nooit weg is. Opschonen van overtollige zaken. en zo. Maar deze crisis is een andere. Hier komen meerdere zaken tesamen. Meestal noemen we de standaard zaken als milieu en geld op, maar een andere zaak is de ICT- de automatisering en robotisering. Zodra de zaken … Continued

2 min leestijd
Placeholder image

Over het algemeen kun je stellen dat een goede crisis nooit weg is. Opschonen van overtollige zaken. en zo.
Maar deze crisis is een andere. Hier komen meerdere zaken tesamen.
Meestal noemen we de standaard zaken als milieu en geld op, maar een andere zaak is de ICT- de automatisering en robotisering.
Zodra de zaken weer wat beter gaan zullen er niet alleen wat meer mensen aan het wek kunnen , maar wordt er meer en meer geiinvesteerd in robotica en automaten. Is de werkende mens een noodzaak? Hoelang moet een mens werken? Moeten we misschien sociale dienstplicht invoeren en een basis loon? Werken om de zaak draaiend te houden en dan om leuke dingen te kunnen doen die we zelf kiezen?
In iedergeval komt het industriele tijdperk aan een eind en zullen we iets nieuws moeten gaan bedenken om de huidige problemen aan te kunnen. Wat en hoe? Laten we dat over aan de vrije markt? Zie de verelendung in 1800 ! Leuk boek door ontstaan, van een meneer Marx maar daarvoor moet je het niet willen. We moeten derhalve met elkaar in dialoog en de politiek als wetten makers dwingen een door ons gekozen kant op te buigen.
Kom er maar eens om in deze tijd van straat terreur door klerenkasten en angstzaaiers. Goede logica zonder retoriek!
vr gr
Bob Bakker
Pabak02@hotmail.com