Ga naar de inhoud

Compliment!

Uitstekend geschreven analyse; verreweg de meest komplete en deskundige die ik in het Nederlands heb gezien. Steeds meer raken we er van overtuigd dat het geknoei van de politiek Europa willoos en machteloos overlevert aan de totalitaire invloed van de geldmarkten. De handel in obligaties en aandelen, hedge funds (aasgierfondsen), waarin binnen een vloek en … Continued

1 min leestijd
Placeholder image

Uitstekend geschreven analyse; verreweg de meest komplete en deskundige die ik in het Nederlands heb gezien.

Steeds meer raken we er van overtuigd dat het geknoei van de politiek Europa willoos en machteloos overlevert aan de totalitaire invloed van de geldmarkten.
De handel in obligaties en aandelen, hedge funds (aasgierfondsen), waarin binnen een vloek en een zucht gigantische rijkdom wordt vergaard, maar ook nog grotere verliezen kunnen worden geleden. Een satanisch, niets ontziend wereldwijd Monopolyspel om de duiten en de macht.
Derivatentransacties zijn er een onderdeel van, óp, of – tussen grote financiële instellingen (pensioenfondsen, zakenbanken) – buiten de beurs om.
Een onheilspellende, virtuele wereld, waarin slechts risico’s worden verhandeld met een enorme theoretische waarde, waardoor wel het reële gevaar bestaat dat banken omvallen.
Belegger Warren Buffet, ooit daardoor de rijkste man van de wereld, noemde derivaten niet voor niets “financial weapons of mass destruction”.
Te vrezen valt dat de schuldencrisis onbeheersbaar is geworden en dat onze politieke leiders grip noch kijk hebben op de toekomstige ontwikkelingen.
‘Het systeem’ is niet kapot, integendeel, het toont nu zijn ware gezicht. Zoals de geest die niet meer terug wil in de fles.