Ga naar de inhoud

Als stuurman aan de wal wil ik neit een te grote mond hebben. Mijn bijdrage aan Occupy beperkt zich tot een praatje op de het plein waarin ook deze kritiek juist voornaam was. Ik denk wel dat er ook wel wat voor de voorzichtige Occupy opstelling te zeggen viel aangezien Occupy ideeën niet gelijk van … Continued

1 min leestijd
Placeholder image

Als stuurman aan de wal wil ik neit een te grote mond hebben. Mijn bijdrage aan Occupy beperkt zich tot een praatje op de het plein waarin ook deze kritiek juist voornaam was.

Ik denk wel dat er ook wel wat voor de voorzichtige Occupy opstelling te zeggen viel aangezien Occupy ideeën niet gelijk van het plein werden geveegd.

Strijd tegen financieringskapitaal is een strijd die echter door links gevoerd en door liberalen. Die korten beurzen, lonen en uitkeringen.

Wat ik moeilijk vond aan Occupy is dat de 99% als uitgangspunt dat absoluut werd genomen en waarmee impliciet een gerichte bondgenoten benadering werd uitgesloten.

Repressie tegen effectieve strijd was iets wat niet meer bestond. Wat mij als bewoner van vredesactiekampen in de jaren tachtig bevreemde. (Hiermee wil ik niet zeggen dat die altijd zo effectief waren.)

O ja en ik vind dit ook geen bashen, maar een discussie starten vanuit een visie op organisatie en doelstellingen.