Ga naar de inhoud

‘We vechten door tot het einde’. Een reis dwars door de opstand in Peru

Bij The Guardian op de website is een reportage te vinden uit Peru, waar de linkse president werd afgezet door het parlement en de bevolking weigert zich daar bij neer te leggen.

1 min leestijd

(Foto van website leftvoice)

We kunnen de foto’s niet zomaar overnemen, vanwege copyrights, en de tekst ook niet integraal vertalen, dus daarom een verwijzing naar het artikel op de website van de Britse krant.

Het zijn prachtige foto’s maar ook hartverscheurende verhalen van familieleden van omgekomen demonstranten als de dertigjarige Marco Antonio Samillán Sanga die in de stad Juliaca werd doodgeschoten door ordetroepen. Marco, die medicijnen had gestudeerd, werkte die dag als vrijwilliger bij de gezondheidsdienst van de demonstranten om gewonden te verzorgen, toen hij zelf werd neergeschoten.

De verhalen en beelden vertellen ook het verhaal van de inheemse bewoners van Peru die ver weg van de hoofdstad het gevoel hebben dat ze uitgebuit en vergeten worden en dat niemand hun lijden waarneemt. Voor de Nederlandse media geldt dat in ieder geval volledig…