Fijne anti-WK-clip en ander voetbalnieuws

ImageDe Duitse WM-clip is af
Je vindt 'm hier

En kunt 'm ook downloaden op deze site.

Wim de Bie heeft geen clip maar een lied gemaakt, over de meest verschrikkelijke kleur die er is.

Volgens een paar Russen gaat het spel zo.

Vanavond spelen elf Nederlandse miljonairs tegen elf Argentijnen. Het gaat nu helemaal nergens meer om, want beide zijn al door naar de volgende ronde. Toch gaan daar weer tientallen miljoenen mensen naar kijken. Wie er wel moeten winnen zijn de arbeiders/sters van Zanon, een van de vele bezette fabrieken in Argentinie: Ze hebben een vertegenwoordiging met spandoeken naar het WK gestuurd in de hoop dan in beeld te komen.
Hier hun website

Costa Rica is uitgeschakeld. Die begon het WK met een wedstrijd tegen Duitsland. De Costaricaanse organisatie Aseprola benutte die gelegenheid om de aandacht te vestigen op een andere wedstrijd: steeds meer landbouwgrond in Costa Rica wordt besteed voor de aanplant van ananas voor export door multinationals. Costa Rica is wereldkampioen ananas-produceren, en de gevolgen voor het milieu zijn ernstig. De monocultuur gaat gepaard met overdadig gebruik van pesticiden en uitputting van de grond.

wuppiehater.

Eerder werd op globalinfo al een bericht geweid aan: Duitsers tegen het WK en het feit dat Noord-Cyprus allang wereldkampioen is Ook kunt u een achtergrondstuk vinden over voetbal en globalisering.

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door globalinfo.)