Ga naar de inhoud

Video Zand in de Machine verschenen

Zand in de Machine is een videofilm van 40 minuten over de beweegredenen van activisten tegen neoliberale globalisering.

2 min leestijd
Placeholder image

Zand in de machineis een video over dat wat zich de afgelopen twee jaar afgespeeld heeft op het gebied van verzet tegen economische mondialisering. In zo’n veertig minuten trekken beelden en geluiden uit onder andere Keulen (G8/EU-top 1999), Praag (IMF/Wereldbank 2000), Genua (G8, 2001 en Brussel (EU-top, 2001) voorbij, afgewisseld met interviews over wat nu precies het probleem is en welke oplossingen er zijn. Het zwaartepunt ligt niet bij uitweidingen over de economische problematiek – daar is al een aantal andere documentaires over – maar over wat de demonstranten, onderzoekers en activisten beweegt. Daarbij hebben we ook geprobeerd iets van de sfeer tijdens de acties en demonstraties weer te geven. De filmmakers geven in een voice-over ook nog hun eigen commentaar op de taferelen die ze filmen.

Wij hopen hiermee een film gemaakt te hebben die meer vertelt over ‘de mensen achter de journaalbeelden’ en die ook vertoond kan worden aan een algemeen geinteresseerd publiek.

De film is al op een aantal bijenkomsten vertoond, en was afgelopen dinsdag ook integraal op het Amsterdamse Salto-net te zien.
Als je ook een vertoning zou willen organiseren, neem dan contact op met XminY
De video zal vanaf 18 mei verkrijgbaar en vertoonbaar zijn en kan worden besteld bij XminY Solidariteitsfonds in Amsterdam (tel 020-6279661, email: xminy@xminy.nl). Kost dan 8 Euro (exclusief 2,25 porto) Giro 609060

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Kees Stad.)