Op de website van het project "Voor de Verandering" zijn nu verslag en inleidingen te vinden van het debat dat XminY Solidariteitsfonds op 28 november jl. organiseerde n.a.v. het onlangs verschenen boekje: "Requiem voor de Hulp; De ondergang van een bedrijfstak" van Theo Ruyter.


Theo Ruyter, Francine Mestrum en Lou Keune traden onder leiding van Evelijne Bruning (hoofdredacteur Vice Versa) in debat met de linkse woordvoerders Ontwikkelingssamenwerking. Zij blikten terug op het debat over de begroting voor Ontwikkelingssamenwerking in de Tweede Kamer de week daarvoor. Maar bovenal voerden zij aan de hand van drie kritische inleidingen een fundamenteel debat over de (on)wenselijkheid van het huidige OS-beleid en de Ontwikkelingshulp, meer in het algemeen.

Het debat werd gevoerd aan de hand van inleidingen door:

* Theo Ruyter, auteur van "Requiem voor de Hulp; De ondergang van een bedrijfstak". Theo Ruyter is voormalig ontwikkelingswerker en correspondent in Afrika, momenteel lid van het bestuur van Attac-Nederland en betrokken bij XminY en de denktank Vóór de Verandering.

* Dr. Lou Keune hield een inleiding getiteld: "Omgekeerde ontwikkelingshulp; waar zijn wij mee bezig? Het moet en kan echt anders." Lou Keune is onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg en coördinator van Vóór de Verandering.

* Dr. Francine Mestrum, auteur van "De rattenvanger van Hamelen. De Wereldbank, armoede en ontwikkeling." Francine Mestrum is als sociale wetenschapper gespecialiseerd in ontwikkelingsproblematiek verbonden aan de Université Libre de Bruxelles en de Universiteit Gent en lid van de wetenschappelijke raad van Attac Vlaanderen.


Een paar links:
- Meer over het project "Voor de Verandering"
- Over het boekje "Requiem voor de Hulp; De ondergang van een bedrijfstak"

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Voor de Verandering.)