Ga naar de inhoud

Steun Peike in hoger beroep G20 Hamburg

Onze Ahed Tamimi heet Peike S. Hij zit inmiddels al bijna een jaar in een Hamburgse gevangeniscel, omdat hij zich verzet zou hebben tegen de Duitse politie toen die onze demonstratie tegen de G20-top op 6 juli 2017 aanviel.

1 min leestijd

Peike was de eerste die veroordeeld werd, van de tientallen arrestanten die er gemaakt werden tijdens de politierellen in Hamburg.

Hij ontkende de hem ten laste gelegde feiten (dat hij twee flessen zou hebben gegooid naar de ME-ers, die daardoor niet gewond raakten maar hem vervolgens hebben gearresteerd). Om de rest van de aangeklaagden duidelijk te maken dat ze beter konden meewerken met justitie, werd hij veroordeeld tot 2 jaar en 7 maanden celstraf.
(zie voor meer berichten over de G20-protesten en de vervolging van demonstranten hier)

Inmiddels loopt zijn beroepsrechtszaak. Er zijn acht zittingsdagen geweest en de komende 19, 25 en 26 april volgen er nog drie. Verslagen van de zittingen zijn terug te vinden op de steunwebsite voor Peike.

Er wordt een bus georganiseerd om de laatste zittingsdag bij te komen wonen om Peike te steunen. Meer informatie daarover (de bus vertrekt op 25 april en keert de volgende dag na de laatste zitting terug) hier.

Voor overig nieuws over de repressie zie de website united we stand.

Peike moet vrij, hij zit daar voor ons allemaal, en zijn nachtmerrie had ook jou en mij kunnen overkomen!