Ga naar de inhoud

Solidair Live Tour!

Op zaterdag 18 februari wordt er een tour georganiseerd door vereniging Solidair. Solidair is een landelijk samenwerkingsverband waar uiteenlopende mensen, woonverenigingen, bedrijven en vrijwilligersorganisaties bij zijn aangesloten die kennis en ervaring met elkaar uitwisselen en delen.

2 min leestijd
Placeholder image

Binnen Solidair kiezen we voor samenwerking in plaats van concurrentie en streven we niet naar maximale winst maar wel naar een maximaal sociaal en duurzaam welzijn voor iedereen. Eerlijke bedrijfsvoering en oprecht ondernemen en handelen staan bij ons centraal. Dat wil zeggen rekening houden met de belangen en omstandigheden van anderen in deze wereld en verantwoordelijkheid nemen waar dat moet.

De tour op 18 februari gaat langs enkele bedrijven en woonverenigingen maar ook langs het Voorstaete project dat d.m.v. een zelfwerkzaamheidplan (opgezet en begeleid door een solidair bedrijf) een kwart miljoen euro op de kosten heeft bespaard. We bezoeken een woonvereniging dat op duurzame wijze is verbouwd, met o.a. een GFT toilet (het Nonolet), warmte muren en zonnepanelen. Ook het Fanga Musow project (opvanghuis voor illegale vrouwen en hun kinderen) dat o.a. door Solidair is gerealiseerd, zal zich presenteren. Vrouwen kunnen hier een half jaar verblijven en hebben een veilige en stabiele woonplek, daarnaast kunnen ze juridische of medische hulp krijgen.

Korte presentaties worden afgewisseld met muziek, zang en dans. Er is een lunch en ’s avonds een warme maaltijd. Het tevens bij Solidair aangesloten Curry 2 Carry zal voor heerlijk Indiaas eten zorgen vanaf 18.00 uur. Rond 20.30 zal er een toneelstuk worden opgevoerd van 20 minuten.

Wie mee wil met deze Solidair Live Tour! die start om 12.00 uur in Utrecht, kan zich opgeven door een mail te sturen naar:
Graag doorgeven of je mee wilt eten, 10 euro p/p.
De tour zal lopend en fietsend (fietsen zijn aanwezig) worden afgelegd. Meer informatie op: www.solidair.nl

Vereniging Solidair
Lauwerecht 55
3515 GN Utrecht
e-mail:
tel: 030- 2721660

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Solidair.)