Het volgende deel van de serie anti-wk-berichten

ImageVerder met nieuws over en tegen het WK voetbal. In een eerder bericht werd al nieuws gebracht van / Duitsers die niet blij zijn met het WK.
Daar is nu een doorwrocht stuk bijgekomen over voetbal en globalisering.

Bovendien is Noord-Cyprus, het Turkse deel van het eiland, allang wereldkampioen geworden. Niet van de saaie Fifa-wereldcup, maar van de Fifi wild cup. Noord-Cyprus versloeg Zanzibar met 4-1. Andere deelnemers waren oa. Groenland en de republiek St. Pauli. Allemaal teams die bij de Fifa nooit aan bod komen dus.

Duitse fans van Nederlands voetbal zijn de Rijkaard Jugend. Die haten het Duitse team enorm en zijn daarom fan van Rijkaard, die ooit Rudi Völler bespuugd heeft. Er schijn ook een Koeman-fanclub te zijn (omdat die ooit een wc-papiergebaar met de Duitse vlag maakte).

In Zuid-Korea is een groep opgestaan die actie voert tegen de WK-hysterie. Dat doen ze wel heel keurig, door stikkers op wk-reclame te plakken met teksten als : "Hebben we niet wat beters te doen?".

Midden 0osten-expert Tony Karon geeft instructies voor kijkers die proberen het wk op tv te volgen. Volgens hem zul je dan in het gezelschap zijn van dhr. Bin Laden, die een echte voetbalgek schijnt te zijn. Dat zegt eigenlijk wel genoeg, of niet? Waarschijnlijk is Bin fan van Tunesië, het enige land waarvan een voetballer geprobeerd heeft zich bij z'n dwaze guerrilla aan te sluiten.

Zwitserland heeft een filmpje geproduceerd gericht op vrouwen om ze naar het land te lokken. Mannen zouden daar niet zoveel belangstelling voor voetbal hebben. Welingelichte kringen vermelden overigens dat Zwitserland wel deelneemt aan het WK.

En de duitse componist Unex heeft drie nummers tegen voetbal uitgebracht.

Hier kan je plaatjes vinden van lelijke voetballers.

Vrouwen in Iran eisen het recht op om ook eens naar dat spelletje te mogen kijken.

Mocht Nederland, in navolging van de wensen van vorrundenaus in de eerste ronde meteen uitgeschakeld worden, dan is een feest natuurlijk op zijn plaats bijvoorbeeld hier.

Puike Nederlandse anti WK-site.

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door globalinfo.)