Een avond over de therie van de vrijhandel. Spannender dan je denkt, en met de kennis kun je echte liberalen om de oren slaan...

De derde info avond in het kader van de WTO in het Lab op donderdag 28 Augustus gaat over de zwakke fundamenten van vrijhandel.

Donderdag 28 Augustus, 20:00
In: Het Lab, Jodenbreestraat 24 sous Amsterdam

Ter ere van de komende top van de Wereldhandelsorganisatie WTO, in september in het Mexicaanse Cancún, wordt in actiewerkplaats Het Lab elke donderdagavond een informatieve bijeenkomst georganiseerd.

Op donderdag 28 Augustus zullen de theoretische fundamenten voor vrijhandel en marktwerking kritisch onder de loep genomen worden. Aan de hand van klassieke liberale economen als Smith en Ricardo en neoliberale economische theorieën van o.a de Chicago school zullen de verschillende fundamenten voor vrijhandel besproken worden.
De klassieke liberale economen, waar de neoliberale denkers zich op beroepen, hadden niet alleen een ander doel voor ogen maar zagen ook veel duidelijker de gevaren van ongecontroleerde vrijhandel en marktwerking.
Naast droge theorieën die pleiten voor vrijhandel en marktwerking zullen kritische theorieën gepresenteerd worden. Ook zal een presentatie plaatsvinden van de resultaten van drie decennia neoliberaal beleid in ontwikkelingslanden. Tenslotte zal er aandacht besteed worden aan de huidige theoretische discussies rond de WTO.

De volgende WTO info avond in het Lab gaat over:
Donderdag 4 September: De Nederlandse delegatie die naar Cancún gaat

De volgende WTO Info avond in het CIA, 3e Oosterparkstraat 166
Vrijdag 29 Augustus 20:00 - zie: aankondiging op indymedia


E-Mail: mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website: http://www.globalinfo.nl/(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Actie Overleg Cancún.)