Image
raumpantzer-sofa
De kop is eraf. De demonstratie tegen de ASEM-top van de EU met Aziatische landen in Hamburg op 28 mei, trok tussen de 5.000 en 8.000 mensen en eindigde met politie-optreden en arrestaties.
Een vertaling van de persverklaring van gipfelsoli en de G8-mediagroep Media g8way dd. 28 mei 2007

Massale politieaanwezigheid bij demonstratie in Hamburg

Pepperspray, schoppen en slagen

Het verzet is groot en resoluut

6-8.000 mensen waren goedgeluimd terwijl ze demonstreerden tegen de ASEM-conferentie in Hamburg. De demonstratie maakte deel uit van het begin van de G8-protesten.

Nadat de politie bevel gaf om de aangemelde route van de demonstratie te veranderen, tekenden de organisatoren bezwaar aan bij het Hooggerechtshof. Daar werd de oorspronkelijke route weer gedeeltelijk toegestaan.

De politie was merkbaar nerveus. De demonstratie werd herhaaldelijk zonder reden tegengehouden en geprovoceerd door afzonderlijke politiegroepen. Arrestatiegroepen en andere eenheden probeerden de demonstratie binnen te vallen. Dit kon meestal verhinderd worden door in ingehaakte rijen te demonstreren.

De demonstratie was omgeven door een groot politiekordon. Herhaaldelijk viel de politie demonstranten aan met pepperspray en schoppen en slagen, zonder directe aanleiding. Zelfs een correspondent van de vrije radio Kombinat Hamburg werd in het gezicht gestompt. Een van de getroffen demonstranten werd verteld dat hij aangevallen was omdat hij een foto van een politieagent had genomen.

Door de voortdurende provocatie door de politie en de gewijzigde route (door verlaten straten), besloten de organisatoren de demonstratie te laten eindigen op de Roedingsmarkt en uiteen te gaan. Deelnemers vertrokken in kleine groepen. Een groot deel van de demonstranten werd vervolgens omsingeld door de politie. Op dit moment is nog niet duidelijk hoeveel mensen gearresteerd zijn (andere persberichten spreken over 90 arrestaties, vert.)

Image
ME-schilden zijn van eigenaar gewisseld

Het 'Schulterblatt' (een buurt van Hamburg) is geheel schoongeveegd door de politie en op dit moment heeft de politie het gehele Convergence Centre 'Flora'. Omsingeld (dat was dus gisteren, vert.). In de omgeving van het Flora worden mensen door de politie tegengehouden en gedwongen zich te identificeren.

"De politie heeft geprobeerd het protest te stoppen door voorwaarden te stellen aan de demonstratie, diens route te wijzigen en willekeurige maatregelen", vertellen deelnemers van de demonstratie. "Dat heeft niet gewerkt. Verzet tegen de G8 is groot en resoluut".

(vertaling: globalinfo.nl)

Foto's op indymedia-nl

Voor meer informatie en foto's ed zie http://de.indymedia.org/ (Timeline)