Wederom een simpel staaltje jatwerk: verwijzingen naar websites waar wat belangwekkends of merkwaardigs te vinden is, binnen het brede aandachtsspectrum van globalinfo. Een soort blog dus die geen blog is.

ImageAnarchistisch tijdschrift De Vrije, voorheen De Vrije Socialist, is herboren als website

MTV-corifee Bono (achternaam: Vox) werpt zich graag op als redder van de aarde, maar kruipt daarbij nogal eens bij de meest moorddadige ministers van financien in de limouzine (om ze vervolgens jarenlang met lof te overladen omdat ze dat toelieten). Niet iedereen is daar even blij mee getuige deze website

Je hebt van die kunstenaars die een poging doen om de stad leefbaar te maken. Bekendste voorbeeld is wellicht de eerder al vermelde Banksy
Roadsworth heeft Montreal als werkterrein en ook daar zijn de autoriteiten niet blij met zelfwerkzaamheid. Hij heeft inmiddels 85 aanklachten aan de broek hangen free Roadsworth. fotos's, interview.

De Leidse opstandelingen van Eurodusnie zijn het jaar begonnen met een manifest als oplossing voor alle ellende. Ze vragen om commentaar.

Februari, 5 februari wel te verstaan, moet de dag worden dat CDA-minister Dekker voorgoed haar plannen inslikt om stelselmatig huurders het leven zuur te maken. U moet er wel voor de straat op. Meer info bij SASH.

Oplossing voor gevangenissen? geen gevangenissen!. Daar zijn zij het in ieder geval mee eens

In de vorige digest ging het over auto's en SUV's in het bijzonder. dit experiment is al eerder vertoond, maar blijft het herhalen waard.

Er worden nog steeds mensen vervolgd wegens de protesten tegen de EU-top in Tessaloniki in de zomer van 2003 (!). Zie eerdere berichten op GI. Het Griekse tourismebureau in Amsterdam kreeg daarover een boodschap te verwerken.

Er is nu een speciale website van indymedia over de Verenigde Staten. Daarop wordt berichtgeving van alle verschillende lokale indy-sites geselecteerd. Ook is er een website van indyblogs. Dat zijn weblogs waarop over indymedia-achtige zaken wordt bericht en gereageerd.

In de afdeling fundamentalistiche stromingen vandaag het Christendom. Ben je ontsnapt dan is er deze website om bij te komen.
En anders helpt misschien dit hier op je nachtkastje.

Om niet achter te blijven ook nog wat over het/de Tsunami John Pilger werd kwaad.

Eerder kreeg u op GI de website van het Amerikaanse Institute for Applied Autonomy voorgeschoteld. Zie hun txtmob. Dit zijn hun Spaanse collega's van runlevelzero. Ook niet te beroerd om wapens voor acties te ontwikkelen. Ook de leden van Carbon Defense League maken zich nuttig door hun verworven kennis voor de revolutie beschikbaar te maken.

De Duitse poging om op 3 januari alle arbeidsbureaus in het land te bestormen (zie vorige digest) is geen onverdeeld succes geworden. Er waren welliswaar in 83 (!) steden acties, maar de massale opkomst waarop gehoopt werd bleef veelal achterwege. Hier vind je een overzichtsartikel met links en reacties.

Ook wat te melden? Stuur het naar

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Globalinfo.)