Image Met: G8 nu al aangedaan door protesten, acties in Nederland met bizar politie-optreden en meer....

 

De blokkades van de komende G8 top in Duitsland zijn nu al effectief geweest! Meer dan een maand voor de top kondigt de Duitse overheid aan dat de G8 top een dag later zal beginnen met zijn programma. Dat daardoor precies de woensdag wegvalt, de dag waarop de brede protestbeweging massale blokkades heeft aangekondigd, zal geen toeval wezen. Dat voor de nu nog slechts anderhalve dag durende top een hek voor 12 miljoen werd gebouwd en twintig duizend politieagenten worden aangekard is enigszins onnozel.

Het Duitse Dissent! Netwerk heeft dit weekeinde een laatste vergadering gehouden waarbij ook de 'choreografie' van het protest werd aangepast aan de gewijzigde G8 agenda. De blokkade van de militaire luchthaven Rostock Laage zal nu verplaatst worden naar woensdag. De massablokkade van "Block G8" zal ongewijzigd op die dag plaats vinden. Decentrale blokkades zijn uiteraard altijd mogelijk, maar zullen nu vooral voor op donderdag plaatsvinden, naast de "Stermars", de demonstratie vanuit verschillende plekken richting het Kempinski Hotel, waar de G8 vergadert. Op vrijdag zal er in ieder geval een slotmanifestatie in Rostock plaats vinden.

Raadpleeg voor actuele ontwikkelingen ook www.dissentnetwork.org en dissent.nl .

Zaterdag middag was er een fietsdemo tegen de G8 in Utrecht, die de doorkomst van de G8-fietskaravaan op weg naar Heiligendamm vergezelde. In totaal was de groep ruim 100 mens groot. Om 15.00 uur heeft de politie de demo tegengehouden en omsingeld (omdat ze weigerden op het fietspad te fietsen!) en vervolgens werd iedereen in bussen afgevoerd naar het politiebureau. De fietsen werden in beslag genomen, waarbij sloten doorgeslepen werden.

Ondertussen zijn alle mensen weer vrij, behalve een dappere NN'er (die blijft weigeren om een naam te geven). De fietskaravaan is maandag in Nijmegen aangekomen, alwaar afgelopen zondag een geslaagde manifestatie was waar groepen lieten zien hoe de wereld er een stuk beter uit kan zien dan wat de G8 er van maakt. Image Een deel van de fietsers versterkte onderweg een protestactie tegen de illegalenbajes kamp Zeist. In Nijmegen was op maandagmorgen een fietsdemo met acties. Nieuws is te volgen op http://www.indymedia.nl.

Filmpje over arrestaties:

Filmpje over manifestatie Nijmegen:

De campgroep die de voorbereidingen van de verschillende actiekampen organiseert voor Juni werkt onafhankelijk. Voor degenen die nog niet vertrouwd zijn met de nieuwste neologismen: onafhankelijk staat hier voor bijna blut. Het opbouwen van de camps kost veel geld! Als jullie geld over hebben, donneer het dan graag, en dan zijn jullie ook een beetje onafhankelijk!

Verein Kuckuk - Postbank Berlin - BLZ: 10010010 - Kontonr. 454880103?BIC: PBN KDE FF - IBAN: DE 49100100100454880103

Website: www.camp-07.de Of misschien makkelijker: op de girorekening van XminY (609060) ovv. 'G8-acties Duitsland'

De Infopunt-groep maakt kaarten van de regio rond Heiligendamm die in alle Convergence centers, in de actiekampen en bij de infopunten uitgedeeld zullen worden. De kaarten zullen een precieze overzicht over de streek verschaffen en in blokken onderverdeeld worden (het plaatsje Reddelich is dan bijvoorbeeld op G 4 en zodoende makkelijk te vinden). Bovendien zullen belangrijke contact details vermeld worden op deze kaart.

Ook de Infopunt groep is onafhankelijk, en heeft dus dringend donaties nodig:

Infopoints - Konto Nr.: 425311106 - Postbank Berlin BLZ: 10010010 Iban: de06100100100425311106

Bic: pbnkdeff (ook hiervoor kun je desgewenst XminY benutten)

Voor woensdag 6 juni zijn blokkades van de militaire luchthaven Rostock Laage aangekondigd. Wie geen kans heeft gehad om de locatie te bekijken kan nu een uitgebreide fotodocumentatie (pdf) bestuderen.

Het noborder netwerk heeft weer een nieuwe editie van "Crossing Borders" uitgebracht, een nieuwsletter voor transnationale uitwisseling rond migratie. Migratie is tegelijkertijd een van de thematische speerpunten van de Duitse G8 mobilisaties. De volledige nieuwsletter is hier te vinden.

Website: http://www.dissent.nl