ImageVan vrijdagavond 28 tot en met zondagmiddag 30 september organiseert Grassroots Projects aan de rand van de bossen in Den Dolder een weekend met workshops, discussies, films en presentaties gericht op solidariteit met Latijns-Amerika. Deelname is gratis. Er zijn voldoende slaapplekken, als je die hebt neem dan wel een matje en slaapzak mee. De kosten voor het eten wordt gedeeld door het aantal personen. Geef je op via: projects (at) grassrootsprojects.com

 

Vrijdag 28 september

Het programma start om 20.00 uur. Op deze avond staat solidaire handel centraal. Er zal onder deskundige leiding gepoogd worden een antwoord te geven op de vragen of het importeren van producten uit Latijns-Amerika een effectieve manier van ondersteuning is en zo ja op wat voor manier je zo'n netwerk het meest efficient op zet.

Na een discussie zal de film The Take van Noami Klein vertoond worden. Deze gaat over door arbeiders overgenomen fabrieken in Argentinië.

Zaterdag 29 september

Om 10.30 uur is er een korte inleiding van het programma van de zaterdag en zondag. Hierna zal de uit Oaxaca afkomstige singer/songwriter Tlalok een optreden verzorgen ('s middags vliegt hij terug naar Mexico). Hierna zullen Marc Broere en Hans Beerends een presentatie verzorgen over 50 jaar mondiale solidariteit.

Na de lunch zal A Seed een voorbeeld geven van directe solidariteit met regionale boerenbewegingen die strijden tegen expansie van soja-monoculturen in Paraguay. De organisaties Mapundial en Mapuche Stichting/Folil ondersteunen projecten van Mapuche gemeenschappen in Chili. Zij zullen over hun werkzaamheden vertellen. Aan het eind van de middag is er een Tango workshop en 's avonds is er een feest met een live optreden van onder andere Grassmoawer.

Zondag 30 september

Om 10.30 uur vindt er een bijeenkomst plaats met als onderwerp 'psychiatrie in Latijns-Amerika'. Hierna zal Ojala over een solidariteitscampagne met Colombia vertellen.

De hele middag staat in het teken van vrijhandelsovereenkomsten. Kees Hudig zal een schets geven van de diverse overeenkomsten, de toekomstige plannen van multinationals en over het verzet van inheemse groeperingen tegen die plannen. Peter Polder zal als gespreksleider een voorzet geven voor het opzetten van een effectieve campagne in Nederland in het teken van directe solidariteit met Latijns-Amerika.

zie voor meer info: website grassrootsprojects