Van de website spinwatch.org, waar Andy Rowell de balans opmaakte van de resultaten van de recente topconferenties

Het origineel is hier te vinden

Heb je wel eens last van een deja vu-gevoel? Dat je iets al eens eerder gezien hebt? Door degenen die ons besturen is herhaaldelijk verklaard dat er grote vooruitgang wordt gemaakt met het uitroeien van de armoede en het beeindigen van de vervuiling in de wereld. Toch blijkt dat er helemaal geen enkele vooruitgang geboekt wordt. De vooruitgang die er is, gaat zo schrijnend langzaam, dat ze betekenisloos is.

Maar op onze tv-schermen en in onze kranten wordt ons verteld dat bij de ene conferentie na de andere historische overeenkomsten worden gesloten door onze edelmoedige leiders. De foto's worden genomen, de handen geschud, en de leiders gaan tevreden naar huis. Maar er blijkt helemaal niets te veranderen.

De werkelijkheid is dat, ondanks alle beloftes van de politici, de armen arm blijven en de rijken rijk. Dat ondanks alle beloftes van de politici, de bureaucraten van de rijke landen de wetten maken die ervoor zorgen dat de armen arm blijven. Dat ondanks al hun fantastische beloftes, de rijken blijven vervuilen, terwijl ze beweren zorg te dragen voor de planeet.

Eerder deze maand woonden meer dan 10.000 mensen de conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering bij in Montreal. Die werd algemeen beschreven als een 'belangrijke doorbraak in het oplossen van het probleem'. Terwijl zo'n 157 landen overeengekomen zijn dat ze het bestaande Kyoto-akkoord over bindende uitstootreductie zullen verlengen tot na de bestaande deadline van 2012, heeft de grootste vervuiler van allemaal, de VS, alleen beloofd erover te praten.

(...) Een vergelijkbare charade hebben we net gezien met de topconferentie van de Wereldhandelsorganisatie WTO (...)

(vervolgens maaktde de computer de rest van de vertaling zoek, lees dus verder in het origineel waar de schrijver uiteenzet waarom de WTO-top hypocriete oplichterij was die alleen maar bedoeld is om de rijken rijk en de armen arm te houden.

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Andy Rowell/Spinwatch.)