Ga naar de inhoud

Boek Bové in Nederlandse vertaling

Een interview in boekvorm met de radicale Franse boeren José Bové en François Dufour, bekend van vele globaliserings-acties.

2 min leestijd
Placeholder image

De wereld is niet te koop
Boeren tegen junkfood
Door José Bové & François Dufour

Het boek
De wereld is niet te koop gaat over cruciale thema’s als de industrialisatie van de landbouw in een mondiale economie, de enorme schade aan het milieu die hiervan het gevolg is en het smakeloze, ongezonde voedsel dat er het resultaat van is.

De auteurs:
De Franse schapenhouder José Bové is wereldwijd bekend als milieuactivist en vredesactivist. Hij heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een charismatisch en welbespraakt woordvoerder van de tegenbeweging. In dit boek pleit hij voor een verbond van boeren, consumenten en milieuactivisten om het publieke bewustzijn over voedsel en voedselpolitiek te vergroten. Samen met de biologische boer François Dufour liep José Bové vooraan in de protesten tegen de topconferentie van de Wereldhandelsorganisatie in Seattle, in november 1999. Sindsdien krijgt hun campagne overal ter wereld enthousiaste steun.

‘De boodschap van Bové en Dufour is van Millau tot Seattle opgepakt: duurzame of traditionele landbouw en gezond voedsel zijn een gevecht waard, omdat de wereld niet te koop is — en wij ook niet.’ (Gilles Luneau)

José Bové en François Dufour
* De wereld is niet te koop *
ISBN 90 5637 419 2 208 blz., 19,95. Oorspronkelijke titel Le monde n’est pas une marchandise – Des paysans contre la malbouffe Vertaling Ans van Kersbergen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos Baijens, tel: 010 206 29 28, jos@lemniscaat.nl.

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door unknown.)