Ga naar de inhoud

Zapatista Info-tour 8-12 december

Kort maar krachtig; informatie over de Zapatistas, de actuale situatie in Chiapas en de mogelijkheden voor nieuwe solidariteit.

2 min leestijd
Placeholder image

Sinds 1992 hebben inheemse boeren in de Mexicaanse deelstaat Chiapas het heft in eigen handen genomen. Ze noemen zich ‘Zapatistas’ (naar de Mexicaanse vrijheidsstrijder Zapata) en proberen een alternatieve vorm te ontwikkelen voor het leven en de economie in hun gebied. Ze weigeren mee te gaan met de neoliberale waan. Solidariteit is daarbij een belangrijk begrip. Ook vanuit Nederland.

De infotour zal een kort overzicht geven over 12 jaar Zapatistas verzorgd door XminY. Activisten van het Engelse Kiptik zullen vertellen over hun werkzaamheden in Chiapas en medewerkers van Noticias en Ojala zullen vertellen over de laatste ontwikkelingen in Chiapas en de nieuwe koers van de Zapatistas. Een vrijwilliger van Grassroots Projects zal nieuwe ideeën van solidariteit aandragen om de sociale strijd in Latijns-Amerika en Chiapas actief te ondersteunen. De avond zal dus niet enkel bestaan uit het aanreiken van informatie en is bovenal bedoeld om de solidariteitsbeweging nieuw leven in te blazen. Naast de mondelinge presentaties zullen er diverse korte films vertoond worden en muziek gedraaid worden.

08 december, 20.30 uur – Multipleks, Stationsplein 218 Leiden
10 december, 21.00 uur – De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 45 Nijmegen
11 december, 14.00 uur – Mondiaal Centrum, Lange Herenvest 122 Haarlem
11 december, 20.00 uur – LAC, Nieuwe Herengracht 29 Amsterdam
12 december, 20.00 uur – ACU, Voorstraat 71 Utrecht

Meer info?
projects (at) grassrootsprojects.com

Website: www.grassrootsprojects.com

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door zie bericht.)