Op vrijdag 18 februari, van 17.00-20.00 vindt het eerste GLOBALISEER DIT DAN MAAR café plaats door (en bij) XminY Solidariteitsfonds (De wittenstraat 43-45 Amsterdam).

ImageRode draad bij het café is economie/globalisering. Het is de bedoeling voortaan elke twee maanden een dergelijke café te organiseren. Behalve om de informatie en de discussies, is het café ook bedoeld als aanloopplek voor mensen die aan de slag zouden willen met acties en onderzoek en dergelijke.

Het informatieve gedeelte van het café zal de vorm hebben van een 'levend tijdschrift' met allerlei vaste rubrieken, columns, plaatjes, etc . De eerste sessie op 18 februari zal grotendeels in het teken staan van het World Social Forum. Mensen die daar geweest zijn, komen er over vertellen. Daarnaast hebben we het over boeken (De Menigte), worden er wat korte filmpjes vertoond, leggen we in 15 minuten iets heel ingewikkelds uit (beurshandel), lossen we ook iets voor altijd op (honger) en stellen we onze eerste draaideurder voor (Neelie Smit Kroes). Ook wordt er een en ander aangekondigd en kunt u ter plekke ingelijfd worden om aan toekomstige acties mee te werken. De toegang is gratis en er zijn hapjes-en-drankjes.

(uitgebreider programma:)

*) Edith van Overveld en andere medewerkers van Noticias waren op het Wereld Sociaal Forum (WSF) met name om informatie te vergaren over de campagne tegen de continentale vrijhandelszone ALCA/FTAA. Ze vertellen hoe het daarmee staat. (Zie ook verslagen op website noticias)
*) Dieuwertje Huig is oa. werkzaam binnen nextGenderation en verschillende andere feministische groepen. Maar ze heeft ook eerdere Sociale Forums meegemaakt en kan ons vertellen hoe die zich ontwikkeld hebben. (zie bijvoorbeeld haar verslag 2003). Met haar vragen we ons af hoe het staat met vrouwen en globalisering in Nederland

*) Verder hebben we de rubriek http: "Heel Ingewikkeld". waarin elke keer iets ogenschijnlijk ingewikkelds uit de doeken gedaan wordt. Deze keer legt Rodrigo Fernandez uit wat er allemaal verhandeld wordt bij beurzen, en wat hedgefunds zijn en wat die voor gevolgen hebben voor de economie.
*) Ook wordt er elke keer een pas verschenen boek voorgesteld. Dit keer "De Menigte" van Michael Hardt en Toni Negri. Door Tijn van Beurden, die het boek niet alleen gelezen en samengevat heeft maar ook Negri geinterviewd heeft in Antwerpen.
*) De rubriek "De Draaideur" (geschuif in de driehoek politiek, bedrijfsleven en ngo's) wordt uiteraard ingewijd door Neelie Smit Kroes. "Even Oplossen" (waarin elke keer een groot probleem definitief opgelost wordt) belicht het fenomeen van de toegepaste autonomie. En de woningnood.
*) Tussendoor worden er actuele filmpjes vertoond. Zo zullen er spectaculaire beelden te zien zijn van de voorbereidingen op de G8-conferentie in Schotland; Britse activisten hebben namelijk een eigen leger opgericht. En een onthullend interview met Viggo Mortensen in de Charlie Road Show (Viggo is de bink die de tragische zwaardenzwaaier Aragorn speelt in Lord Of The Rings). En de korte tekenfilm Croissance (Groei) van Les Luciolles uit Quebec.
Het geheel wordt afgesloten met wat aankondigingen en de revolutionaire banenmarkt Werk aan de Winkel

Natuurlijk zullen er ook wat hapjes en drankjes zijn, anders is het geen cafee

Dit alles en meer op vrijdag 18 februari, van 17.00-20.00 uur bij XminY, De Wittenstraat 43 Amsterdam. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door globalinfo.)