Ga naar de inhoud

Vrij 4 nov: film en nakaarten G8-protesten

Op vrijdagavond 4 november wordt eerst een uur filmbeelden vertoond over de protesten tegen de G8-top in Schotland, afgelopen zomer, en daarna nagekaart. En vooruitgeblikt op nieuwe protesten.

1 min leestijd
Placeholder image

After G8

Nakaarten over de protesten tegen de G8-top
Met vertoning G8-compilatie European Newsreal

vrijdagavond 4 november, 20.00 uur
lokaal XminY Solidariteitsfonds
De Wittenstraat 43 Amsterdam
Toegang gratis

In juli voltrok zich in de Schotse heuvelen bij Gleneagles de jaarlijkse conferentie van de 8 zelfbenoemde wereldleiders.

Allerlei groepen organiseerden daar protest en verzet tegen. Het resultaat was een bont programma van acties, demonstraties en blokkades.

Onder de naam Dissent-Nl sloten activisten uit Nederland zich aan bij het Britse netwerk Dissent! en het aktiekamp bij Stirling, waarvandaan onder meer een geslaagde poging gedaan werd om de eerste dag van de conferentie te verstoren.

Maar tegelijkertijd werd zichtbaar dat de globaliseringsnetwerken van weleer duidelijk in verschillende stromingen uiteengevallen zijn, die lang niet altijd met elkaar meer samen (willen) werken. (zie voor een verslag bijvoorbeeld: hier).

Op vrijdagavond 4 november wordt de video vertoond van ENR, bestaande uit een compilatie van beelden van acties (zie eerdere aankondiging). Deze duurt 60 min. Daarna kunnen de aanwezigen nakaarten over wat er nu bereikt is met deze protesten en hoe dat misschien nog beter aangepakt zou kunnen worden.

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Dissent!-NL.)