ImageDit jaar is het precies tachtig jaar geleden dat twee anarchistische arbeiders in de VS geëxecuteerd werden. Nicola Sacco en Bartolomeo Vanzetti werden 'geframed' en gedood met als doel om de gehele militante linkse beweging in de VS angst aan te jagen. De hele rechtsgang heeft zeven jaar geduurd en in die tijd ontstond een van de meest indrukwekkende solidariteitscampagnes ooit. In de VS en over de hele wereld werd gedemonstreerd voor hun vrijlating en na de terechtstelling braken op veel plekken hevige rellen uit. Geen rechtszaak heeft waarschijnlijk zoveel teweeggebracht als deze.

Op deze avond worden delen uit een prachtige documentaire getoond die dit jaar in de VS uitkwam. Ook wordt er wat verteld over het lot van politieke gevangenen nu. De avond is ook bedoeld om aandacht (en wat geld) te vragen voor de zogenaamde 129-a processen tegen actievoerders in Duitsland.

Het voorbeeld van Sacco en Vanzetti laat immers zien dat solidariteit met gevangenen mogelijk is en zelfs inspirerend kan zijn, ook als de omstandigheden zwaar zijn en uitzichtloos lijken. Dat is de enige manier om politieke repressie het hoofd te bieden en kan die soms zelfs ontkrachten.

Voor de verdediging tegen de politieke vervolging in Duitsland is veel geld nodig. Wij willen helpen om wat bij elkaar te schrapen en vragen daarom mensen die de film komen bekijken om een paar euro 'entree' (als je het echt niet hebt natuurlijk niet). Mocht je ook nog andere bronnen voor geld weten, dan is dat uiteraard ook zeer welkom. De centen gaan allemaal naar de campagne einstellung!

Je kunt ook geld overmaken op gironummer 5146635 van globalinfo in Amsterdam (ovv. 'einstellung!')

De film speelt op zaterdagavond 17 november in Amsterdam op een avond die ism. Anarchistische Groep Amsterdam wordt georganiseerd (waarschijnlijk in de Binnenpret, maar daarover volgt nog aparte publiciteit). Op die avond zullen mensen van Anarchist Black Cross uit Duitsland ook praatjes houden en is er een heus optreden van de duitse folkpunker Quetschenpaua!

Op woensdagavond 28 november (20.00) is het in de Grote Broek in Nijmegen.

Ook in het ACU in Utrecht zal een presentatie zijn, maar daarvoor moet nog een datum gekozen worden.

Mocht je ergens in den lande ook een vertoning met praatjes willen organiseren, neem dan contact op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.