ImageDe derde versie van het 2.Dh5-festival zal zich komend weekend (23-25 november) voltrekken in Nijmegen. Er is een uitgebreid programma opgesteld, waarover hieronder meer details te vinden zijn.

 

Het idee van het festival was, en is, dat we samen moeten scholen om vooruit te komen, zowel praktisch als theoretisch. De wereld om ons heen is een ingewikkelde warboel, maar we kunnen daar invloed op hebben. De kunst is om dusdanig te organiseren en actie te voeren dat dat ook effectief gebeurt. Daarom moeten we elkaar wijzer maken over de methoden en technieken die we hebben om 'van onderop' wat te bereiken. Daarvoor is dit jaarlijkse weekend.

Alle informatie over het programma en de lokaties is te vinden op de website http://www.2dh5.nl Ook Ook zal ter plaatse een programmaboekje beschikbaar zijn.

HET PROGRAMMA

Vrijdagavond 23 november: De openingszet

Vanaf 19.00 kan er gegeten worden in De Onderbroek (Van Broeckhuysenstraat 21) en om 20.30 begint daar een ongedwongen avondprogramma met oa. de premiere van een korte film over actiewoonwerkpand De Broek, de film Dodewaard gaat Dicht (1980) en de verkiezing van de stomste actie ooit (categorie 'zo dus niet')

U kunt nog stomme acties nomineren op: stommeaktie -ad- 2dh5.nl

Zaterdag overdag:

In Burghardt (Burghardt v.d. Berghstraat 112)

Begin - va. 9.30 uur ontbijt - om 10.00 uur met een korte introductie (plenair)

Daarna op twee plekken tegelijk uiteenlopende workshops (in Burghardt op de website http://www.2dh5.nl vind je over elke workshop een uitgebreider verhaal) en in DHD, waar een mediawerkplaats en een permanent atelier is voor 'visueel verzet'.

In het atelier van DHD zijn 'lessen':

- spuitmallen maken

- visueel verzet

- afvalsculptuur

In de mediawerkplaats over

- Open radio

- redactievergadering actieblaadje maken

De workshops in Burghardt van den Bergh gaan over:

- "Weg uit de marge!" Verzet tegen migratiebeleid (1)

- Repressie tijdens acties: het effectieve omgaan met de ruimte en 'openbare orde'-situaties

- Urbane denktanks

- Rebelact takes you on a mission...

- Repressie in een breder kader

- Feminisme en vrouwenstrijd

- Organiseren kun je leren: Basisgroepen

- De Wereld + jij = Loesje

- Afhaken - aanhaken; continuïteit en kontakt door de jaren heen

- "Weg uit de marge!" Verzet tegen migratiebeleid (2)

- Krimpen of verzuipen

Zaterdag: des avonds

Vanaf 18.30 in DHD (Tollensstraat 83): avondmaaltijd gevolgd door om 20.30: Een plenaire show over 'Blokkeren en openmaken'. Daar zullen wat recente campagnes belicht worden, en vooral wat komende campagnes toegelicht, zoals de massale inspectie van het NAVO-hoofdkwartier in Brussel in maart volgend jaar. Maar ook: hoe komen we van de illegalenbajesboten af? Wat te doen met de G8 in Japan En is er toekomst voor Shell?

Daarna vanaf 22.00- Feest, wereldspel, optredens in de Klinker/Onderbroek. Met in de Klinker singer songwriters Avelene en Eline de Bruijn en daar kun je het wereldspel spelen zonder oorlog te beginnen. In de aanpalende Onderbroek wordt diep gerocked met de Nijmeegse band De Staat en DJ Robin.

Zondag: overdag

Vanaf 9.30 uur ontbijt in Burghardt waarna om 10.30:

- 'Een filmische blik op de activistenfilm'

En ook om 10.30 beginnen weer medialessen (radio maken, redactie 2.dh5-krant) en visuele guerilla in DHD (spuitmallen maken, adbusten)

Om 12.30 beginnen de workshops in 'Burghardt' weer met als onderwerpen:

- "Als het klimaat verandert kunnen wij dat ook!"

- Geweld; wat is het en wat doet het? Wat is jouw kijk?

- Lokale platforms

- Directe solidariteit met Latijns-Amerika

- Rijk en revolutionair

- Lessen van de G8 mobilisatie

Om 17.00 uur is in DHD een plenaire afsluiting met wat conclusies van de bijeenkomsten en aankondigingen van naderend onheil voor het kapitalististische systeem.

Vervolgens wordt om 18.30 weer een spetterende biologische massamaaltijd geserveerd en kan er relaxed afgesloten worden onder het aanschouwen van de traditionele speelfilm (20.30) onder het motto 'Hollywood goes Direct Action'. Deze keer heeft het lot de film 'The Milagro Beanfield War' (Robert Redford 1988) getroffen. Projectontwikkelaars hebben hun hebzuchtige ogen laten vallen op het land van arme boeren in het zuiden van de VS. Die laten zich niet zomaar wegzetten en kiezen, natuurlijk, voor guerilla en directe actie.

--------------

Tot zover het programma, er gebeurt meer dan hierboven vermeld en ook voor meer details - met name over de workshops - kun je op de website kijken.

Wil je overnachten, vraag dan een slaapplek aan via slaapplek -ad- 2dh5.nl

Ook kunnen we hulp nog goed gebruiken, dus als je zin hebt om op de bijeenkomst bij te springen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De programma-onderdelen zijn niet vrij toegankelijk voor journalisten, deze moeten eerst contact opnemen met de infostand (tel 06-10682889).

Ten slotte kunnen we met enige trots melden dat dit hele gebeuren uitgevoerd en voorbereid is zonder dat iemand ook maar een cent loon betaald heeft gekregen.

Komt allen en neemt uw oma en buren mee.