Ga naar de inhoud

Ontruiming Schinveld op 9 januari verwacht

6 ha. bos bij Schinveld in Limburg moet gekapt worden zodat de zinloze AWACS-legervliegtuigen van naburig militair vliegveld fijner kunnen starten en landen.
Ontruiming actiekamp verwacht op 9 januari
GroenFront! klaar voor langdurige geweldloze ontruiming.

3 min leestijd
Placeholder image

Schinveld – De ontruiming van het actiekamp van GroenFront! in de Schinveldse Bossen wordt verwacht op maandag 9 januari. Uit verschillende betrouwbare bronnen heeft GroenFront! vernomen dat op deze datum politie en marechaussee gaan proberen te beginnen met deze langdurige ontruiming.

De inwoners van Schinveld, Brunssum en omgeving hebben aangekondigd massaal het bos in te gaan, zij zullen, samen met GroenFront!, er alles aan doen om het bos te redden. Er kan dus gerekend worden op massaal verzet vanuit de bevolking.

De komende week zal GroenFront! gebruiken om het actiekamp nog verder uit te bouwen, zodat de ontruiming zo lang mogelijk gaat duren. Verder zullen zowel GroenFront! als de Vereniging Stop AWACS Overlast binnenkort de alarmlijsten in werking stellen en zoveel mogelijk mensen het bos in proberen te krijgen. “We kunnen het bos redden, maar alleen als er genoeg mensen meedoen”, aldus GroenFront!-activist Jos.

Op de website groenfront.nl staat informatie voor buurtbewoners die zich op de alarmlijst willen zetten of meer achtergrondinformatie willen over het bos ingaan tijdens of voor de ontruiming. Daarnaast zullen er de komende dagen huis aan huis folders verspreid worden waarin mensen worden opgeroepen naar het bos te komen zodra de ontruiming begint.

Tevens roept GroenFront! activisten uit Nederland, België, Duitsland en andere landen en ook buurtbewoners op om te komen helpen met het kamp verder uit te bouwen.

———————————

Zie voor meer informatie ook de update van 2 januari

In Amsterdam is aanstaande zaterdag een info-avond over het gebeuren: Met de laatste updates, filmpjes, sprekers en zal ook gemobiliseerd kunnen worden om naar Schinveld te kunnen gaan. De avond zal plaatsvinden in de Molli, van Ostadestraat 55huis te Amsterdam en begint om half negen.

Aanvulling
Dit is een oproep aan alle mede-activisten die zich onder de GroenFront! vlag willen scharen.

Dankzij tipgevers weten we dat de Staat op zondag 8 januari tussen de 700 tot 1000 ME-ers laat verzamelen in de omgeving van Schinveld. Zij
hebben als opdracht 9 januari de aanval te openen op de Schinveldse Bossen en haar verdedigers. Wij roepen iedereen op om mee te helpen aan de geweldloze maar fanatieke verdediging van het bos. Earth First
– No Compromise!

We willen iedereen die daartoe de gelegenheid heeft vragen niet alleen vlak van te voren te komen maar ons mee te helpen om de komende week de laatste hand te leggen aan de verdedigingswerken in het Schinveldse bos. Alle hulp is welkom, er zijn slaaplekken genoeg hier, neem als je die hebt je eigen klimspullen mee.

Wil je op tijd zijn van de ontruiming dan zul je zondag de 8e moeten komen. Op de 9e start de ontruiming waarschijnlijk in alle vroegte met het afzetten van het hele gebied.

We gaan proberen om te zorgen voor regelmatig vervoer tussen Station Sittard en het bos, en we hopen dat mensen uit de randstad die met busjes of auto’s deze kant op komen dat bij ons melden of er zelf voor zorgen dat er meer mensen mee kunnen reizen.

Meer informatie over wat mee te nemen, de routebeschrijving, en juridische ondersteuning vind je op deze link.

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door zie bericht.)