Na twee eerdere lezingen over de herkomst en uitwerking van onze economie, met name op het gebied van honger en armoede, nu een avond over de oplossingen. Welke strategie lost nu echt wat op, welke campagnes zouden onze steun moeten krijgen?

Maandag 27 november
20.00 Broeinest, Amsterdam
website

Met de crisis van WTO, IMF en Wereldbank lijkt de liberalisering van de wereldeconomie steeds meer vast te lopen. Toen de crisis van de WTO eerder dit jaar een feit werd, werd ons door woordvoerders van zowel regering, ondernemers als ontwikkelingsorganisaties verteld dat dat nadelig zou zijn voor arme mensen in de 'Derde Wereld'. Dat was in tegenspraak met het gejuich dat we hoorden van de kant van radicalere organisaties.

Op twee eerder avonden werden de geschiedenis (zie verslag) en de moorddadige uitwerking (verslag) van 'ons' economische systeem belicht. Op de afsluitende derde avond willen we horen wat de beste strategie is om fundamentele veranderingen te bereiken. Ontwikkelingsorganisaties en overheden komen immers aanzetten met allerlei oplossingen en campagnes.

We houden de belangrijkste tegen het licht. Want wat helpt nu het best? Fair Trade? Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Nog meer ontwikkelingshulp? Nog meer vrije markt? Actievoeren en revolutie? Een mondiaal basisinkomen? Hervorming van de WTO? Op 27 november zullen we het weten. Het debat staat onder leiding van Jeroen Zonneveld (journalist) en als deskundige gasten zijn er oa. Wiert Wiertsema (Both Ends), Lou Keune (UvT en Voor de Verandering), Ineke Zeldenrust (Schone Kleren Kampagne) en Hans Beerends (schrijver: De Bewogen Beweging).

Maandag 27 november
20.00 Broeinest
Plantage Doklaan 10-12 Amsterdam
website
zaal open 19.30 uur
toegang gratis, donaties welkom(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Broeinest.)