Ga naar de inhoud

Hongerstaking EU-arrestanten Griekenland.

Sinds de EU-top in Griekenland in juni 2003, zitten nog steeds zeven demonstranten gevangen. Vijf van hen zijn in hongerstaking gegaan.

2 min leestijd
Placeholder image

Vijf activisten die gearresteerd zijn bij confrontaties rond de EU-topconferentie bij Tessaloniki in Griekenland, bevinden zich op dit moment in hongerstaking. Ze zitten gevangen sinds juni 2003, toen de EU-top plaatsvond. Kastro Dakduk, een Sirier die in Griekenland woont en uitgewezen dreigt te worden, is twee weken geleden op 21 september met de hongerstaking begonnen en heeft al 14 dagen niets gegeten. Drie anderen hebben zich uit solidariteit aangesloten op 5 oktober. Het betreft twee Spanjaarden (Fernando Perez Gorraiz en Carlos Martin Martinez )en een Brit (Simon Chapman). Siros Tzitsas, een Griek, heeft zich op 7 oktober bij het viertal aangesloten. Allen eisen onmiddellijke vrijlating. Kastro eist ook een verblijfsvergunning.

In totaal zitten er zeven mensen nog steeds achter de tralies wegens de protesten bij de EU-top in juni.

Zo te zien is er geen website met actuele info over de arrestanten, iig. niet in een voor mij leesbare taal, ook niet op de Anarchist Black Cross websites. Er staan alleen wat korte vermeldingen van de hongerstaking op verschillende indy-sites zoals deze:
indymedia UK
en deze: Indymedia Duitsland

Een oude site met info over de toenmalige EU-top is hier te vinden: eu-top Tessaloniki

Adres van de gevangenen (voor lieve briefjes enzo:)
Kratoumeno (hier naam gevangene neerpennen)
Dikastikes Flylakes Diavaton
T.K 540 12 Thessaloniki Griekenland

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Kees Stad.)