ImageDe laatste nieuwtjes over de aanloop naar de G8 Zo'n 200 mensen hebben in Berlijn trainingen gedaan om goed voorbereid aan de protesten deel te nemen. Ze legden een parcoures af dat begon bij een sjiek hotel dat eigendom was van dezelfde Kempinski die het hotel in Heiligendamm bezit waar in juni de G8-top plaats moet vinden. Vervolgens ging het parcours langs allerlei objecten die met de G8-top te maken hebben.

In Hongarije is ondertussen een van de fietstochten naar Heiligendamm begonnen. Die gaat nu verder via Tsjechie en Polen naar Duitsland. Een andere karavaan die in Brugge Belgie begint, komt begin mei de Nederlandse grens over en doet dan Utrecht (4/5 mei ) en Nijmegen (6/7 mei aan) alvorens de grens naar Duitsland over te schieten. In beide steden zullen acties, benefieten en dergelijke zijn (zie http://www.dissent.nl voor meer details)

Ook de mobilisatie van het clownsleger loopt op volle toeren. In Bonn belaagde dit leger een voorbereidingsvergadering van de 'Sherpa's van de G8 (Nederlands)

Volgens de onvolprezen nieuwsbrief van Gipfelsoli die het weer van de Duitse persdienst DPA heeft, dreigt het bewakingspersoneel van de G8-top met acties om loon en werkomstandigheden. Dat zou natuurlijk geweldig zijn, als ze in staking gaan tijdens de protesten.

Overigens is nu bekend dat behalve tenminste 16.000 politie-agenten, ook minstens 1000 soldaten bij de bewaking van de G8-top ingezet zullen worden. Ook de speciale anti-terreureenheid GSG-9 gaat daar aan het werk gezet worden. Bush zelf neemt trouwens altijd ook een paar honderd bewapende knokkers mee als hij op reis gaat. Het zal allemaal niet helpen

Het Berlijnse weekend met muziekconcerten om geld op te halen voor de G8-protesten was een groot succes. Drie dagen lang was de muziekhal Maria am Ufer uitverkocht (= 2000 mensen) en de opbrengst zal dan ook aanzienlijk zijn. Een cd met muziek, waarvan de opbrengst ook naar de acties gaat, kan hier besteld worden :

In de allernieuwste trailer roept 's lands populairste rapper ook op om naar de G8-akties te komen, "met zo'n kapuchon en een leuk sjaaltje om".

Veel 1-mei demonstraties in Europa staan ook in het thema van de G8-mobilisatie (http://www.euromayday.org)

De komende dagen in Nederland:

4 mei: Anti-G8 benefiet Utrecht ACU

5 mei: fietsdemo met fietskaravaan Utrecht (12 uur Domplein)

6 mei: lawaaidemo met fietskaravaan bij Kamp Zeist Soesterberg

6/7 mei: manifestatie en (fiets)demo in Nijmegen , zie aankondiging

7 mei: Broeinest G8-cafe in Amsterdam ( met ook info over 28 mei in Hamburg)

10 mei: vergadering voor media-activisten (19.00 uur ACU, zie aankondiging)

20 mei: blokkadeworkshops en andere info buiten bij Top Van Onderop Amsterdam

22 mei: concert en info in ACU Utrecht

26-28 mei Appelscha: laatste update voorbereidingen (website PL-dagen)

-------------------

Met de bussen mee?: Er zijn nog kaartjes voor de bussen naar de G8-acties. Ze kosten 50 euro en de bussen vertrekken op 1 juni en komen 8 juni terug. Opgeven bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.