Dan hier weer een hoopje willekeurig achtergelaten weblinks. Omdat u er anders wellicht omheen zou leven.

ImageOpnieuw in de lucht: http://vrijekeyser.tk/ Maar nu toch weer even niet, of zo.

Een Chileense schoolboek dat iets leuks dreigde te bevatten.

Je kunt Zweden met de Verenigde Staten vergelijken, zeker als dat door een Amerikaan gebeurt. Een andere vergelijking, maar die kan alleen in Amerika, is de volgende (Dan Rather is de Fred Emmer van CBS die volgens extreemrechts in de VS heel erg links is).

Veel was er te doen over het rapport van Jeffrey Sachs over hoe ze armoede op z'n tijd een beetje weg gaan moffelen, tenminste, dat beloven ze op z'n tijd te zullen gaan proberen. De BBC erover . Met links naar het rapport zelf.

Alsof die man nog niet genoeg met modder bestookt is, blijk Hitler ook nog een ordinaire belastingontduiker te zijn.

Wat er nu met onze planeet aanmoet? De Britse ecoanarchisten hebben het antwoord Down With Empire. Binnenkort ook in Nederlandse bewerking beschikbaar.

Altijd leuk, een nieuwe greenbasher. Over Groen Front schreef ene Ralf Bodelier, in de Volkskrant. Volgens de hier en daar merkwaardige zinnen zijn radicale milieuactivisten eigenlijk fascisten (of iets dergelijks, de bewijsvoering laat ook nogal te wensen over). Enige googelen op de naam van deze literator, die behalve de Volkskrant ook Trouw, Intermediair, VN en Filosofie magazine af en toe blijkt te mogen opsieren, leert dat hij samen met de professeurs Cliteur en Kouwenberg het blaadje civis mundi redigeert, dat een lange traditie in conservatief geschrijf heeft. Ook de extreemrechtse libertariers en de milieuvervuilingspropagandist Hans Labohm blijken op de sympathie van onze journalist te kunnen rekenen. En dat geeft dan mediatraining aan de UvT. Ieder zijn hobby natuurlijk. Onze dappere journalist blijkt overigens begonnen te zijn als lijkenpikker: In 1996 was hij redacteur van de funeraire reisgids Wandelen over Père Lachaise, Montmartre en Montparnasse en in 2000 van De dood moet een Wener zijn.

Krijgen we eindelijk een referendum, over die bespottelijke grondwet voor de EU, blijkt die nergens toe te dienen en alleen 'adviserend' te zijn. Ze denken zeker dat we niks te doen hebben of zo. De Britten hebben in ieder geval al bedacht welke vraag ze het volk voor gaan leggen britse tekst "Should the United Kingdom approve the treaty establishing a constitution for the European Union?". Dat soort vragen dus.

Zelfs de Amerikaanse president en slavenhandelaar Thomas Jefferson wist al dat je een stuk gelukkiger wordt zonder Europese regering: I am convinced that those societies (as the Indians) which live without government enjoy in their general mass an infinitely greater degree of happiness than those who live under the European governments. Among the former, public opinion is in the place of law, & restrains morals as powerfully as laws ever did anywhere. Among the latter, under pretence of governing they have divided their nations into two classes, wolves & sheep. I do not exaggerate.
Ook al geen vertrouwen in de goede bedoelingen van de EU stop EPA nieuwsbrief

Hele dag punk uit je radio (en toch leuk)? Dat kan bij de vpro met striptekenaar Barbara Stok. Hoor je tenminste nog eens de Bloody Hollies of "He Kicks Ass For The Lord".
Wat punk is? . nog meer punk. Kan ook: punkkaraoke. Of een punkbarby.

Moderne klassenstrijd. Met dit soort agitprop.

Collateral Damage: Amerikaanse merken raken klanten kwijt.

Zo'n beetje alle media zijn wel gedoken op het bericht dat die jezusfreaks in de VS bedacht hebben dat de arme spongebob in de ban moet. Maar de reden blijkt niet de regulieren cartoon op tv te zijn, maar het feit dat alle scholen een voorlichtingsfilmpje over tolerantie toegezonden zouden krijgen, met onze populaire held in de hoofdrol. En tolerantie, daar hebben ze bij de kerk een hekel aan. (dat plaatje hier is natuurlijk niet de echte spongebob, maar een knuffel die je in de speelgoedwinkel kunt kopen). In het Duits heet'ie overigens Spongebob Schwammkopf

Laten we dan maar besluiten met een tegeltje van een echte schrijver:
"From a certain point onward, there is no turning back. That is the point that must be reached." (F. Kafka)

Ook tips?is het adres

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door globalinfo.)