De internetgrabbelton biedt deze keer:

ImageZaken
Als paddestoelen spruiten ze uit de grond, de weggeefwinkels in Nederland en belgië. Hier een verzamelwebsite
Deze link naar een van de 's werelds machtigste bedrijven vonden we bij de Yesmen: cargill

Partijen
partij van minder arbeid: worklessparty. De APPD deed in Duitsland aan de verkiezingen mee en zag als enige z'n verkiezingsfilmpje gecensureerd (en maakte daarom een nieuwe).
Geen politieke partij: gewoon nee.

Christenen/religie
Het verhaal zingt al aardig rond in de commerciele media en het is ongetwijfeld de beste manier om het krankzinnige debat over 'intelligent design' voort te zetten. Iemand heeft een verzoek gedaan dat niet alleen de theorie evolutie en god onderwezen wordt op school, zoals nu in Kansas moet, maar ook de optie dat de wereld geschapen is door een rondvliegend spagettimonster
Deze website legt nog maar eens uit dat het toch waarschijnlijk evolutie is geweest. Ook deze nadarwin.nl verfrist Darwin.

Kunst/muziek
Politieke kunst in Friesland.
Website voor progressieve cultuur en politiek in de VS: getunderground.com
Muzikant Matthew Herbert (alias Radio Boy) verraste in 2001 met zijn gratis (te downloaden) plaat the mechanics of destruction. Die ging over de ellende van multinationals. De plaat was als anti-commercieel statement bedoeld. Nu is er Plat du Jour met bij optredens bio-boeren en slow food op het podium. En nog steeds politieke teksten, die nu 5 pond kosten om te downloaden..

Nog meer explosieve grafitti
woorden.
Mobiele Culturele ondersteuning uit Eindhoven.

De bittere chansons van Leo Ferré worden gemist
Hier vind je Edward Abbey terug, schrijver van The Monkey Wrench Gang, dat nog steeds een beweging van eco-saboteurs inspireert tot daden.
Robin Hood, ook dood, leeft hier voort.

Solidariteit met Steve Kurtz van Critical Art Ensemble is helaas nog steeds hard nodig

De wereldwijde propaganda machine draait hier.

Poging tot onafhankelijke cultuurjournalistiek bij de subjectivisten.

Media
Er waren weer grote demonstraties tegen de oorlog in Irak. Dat is allemaal vrij hopeloos meent Danny Schechter op common dreams, op terchtgekomen via Spinwatch. Ze kunnen de volgende keer beter de commerciele media als doelwit nemen dan de regeringsgebouwen, is de these, want zolang die zo erbarmelijk blijven berichten hoeven de machthebbers nooit wat te vrezen.

Op mediachannel is een massagraf voor belangrijk nieuws gevonden; pagina 23 van de krant.

Een van de comerciële mediamakers is iets nuttigers gaan doen en heeft een geruchtmakende film gemaakt over de media en de oorlog in Irak weapons of mass deception.

Robert Fisk kwam er in ieder geval niet in.

Iets in de Nederlandse media gelezen/hoord/zien over Het wereldtribunaal tegen de oorlog, trouwens?

Nu maar hopen dat die nieuwe omroep Llink eens wat anders durft te doen. Ze draaien zo te zien vooral op ouwe journalisten uit medialand die allang bewezen hebben vooral goed naar hun masters voice te luisteren.

Wayne Madsen Report vult aan. En anders towardfreedom wel.

Overigens
zit deze anarchist al heel lang vast in Portugal en zou je hem iets kunnen sturen.

chomskytorrents

De jaarlijkse veldslag tussen Kreuzberg en Friedrichshain is uitgelopen op een grote overwinning van voormalig Oost. Dat beweert het waterleger van Friedrichshain tenminste. Zie hier de foto's

Hendrik Marsman schreef overigens in 1931 enkele neprevolutionaire gedichten, waarvan er een werd afgedrukt in het tijdschrift Links Richten. Hetgeen bewees dat de revolutionaire censuur van Jef Last geen been had om op te staan. (Deze meende dat Marsman geen mening mocht hebben over de literaire kwaliteiten van de linkse poezie omdat 'burgerlijke critici' er geen verstand van zouden kunnen hebben.

Bij State of Sabotage kun je je eigen paspoort maken. Zoals ook hier al gebeurde.

De website van het boek Seeds of Deception over de hoax die gentech is.(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Globalinfo.)