Een nieuwe verzameling links naar interessante berichten waar geen tijd voor was om die te vertalen. Zoals:

ImagePhilis Bennis verklaart waarom de VS plotseling de aanval heeft geopend op Kofi Annan en de VN: website TNI

Een Interview met John Holloway (van het boek Change the World Without Taking Power) vind je hier.

De Zapatistische subcommandant Marcos schrijft samen met de vermaarde Mexicaanse schrijver Paco Ignacio Taibo (II) aan een detective. Die verschijnt in feuilleton-vorm. Zie stuk op infoshop. Er werd ook over bericht in The Guardian van 20 december. Marcos schreef in november een brief aan de weduwe van de Catalaanse detectiveschrijver en maatschappijcriticus Manuel Vázquez Montalbán (met dank aan Erik)

Verkiezingen in Iraq? Meet the manipulators.
Volgens CBS telt het Pentagon 5.500 deserteurs in eigen gelederen (deserteurs op CBS). Een groot deel zit, net als in de jaren '60/'70, in Canada

Economie voor gevorderden: de nieuwste bijdrage in het debat over de vraag of globalisering nu goed of slecht is voor armen op website CEPR

De Twentse reuzepiraat (zie vorige digest) haalde zelfs de amerikaanse website interactivist waar ze niet helemaal snappen hoe de vork in de steel zit.

Proberen de opkomst van de neo-Maoistische opstandelingen zoals in Nepal te begrijpen? Daar heb je Leninistisch-Lacanistische methodes bij nodig: kijk maar.

Censureert Google? De zoekmachine Google is belangrijk als ingang naar informatie. Veel mensen varen er blind op.In een stuk op Indymedia Duitsland wordt uitgevogeld wat het beleid is van het bedrijf ten aanzien van mogelijk 'ongewenste' websites.
Op deze website wordt het beleid omtrent Google kritisch gevolgd. Daar lees je een praktijkvoorbeeld van een linkse weblog (www.dailykos.com) die uit het nieuws-register is verwijderd. Op rechtse sites en weblogs - nooit te beroerd om censuur toe te juichen - wordt tevreden gejoeld (voorbeeld).

De macht in kaart gebracht: website.

Mogelijk de grappigste strip van de wereld: hairy fishnut

Boeren in Nederland hebben het moeilijk. En ze krijgen ook nog de schuld van de armoede in de rest van de wereld. Melkveehouders discussieren op hun website met plannen voor acties om hun positie te verbeteren.

De regering heeft besloten dat er vanaf 1 januari een ingewikkeld soort identificatieplicht bestaat. Identificatieplicht heeft nooit bestaan in Nederland, op een jaar of vijf in van de vorige eeuw na De bezwaren staan hier op een rijtje

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Kees Stad.)