Hoofpunten van wat er nu gebeurt, chronologisch:
(later meer)


ImageImage1. chronologie van de gebeurtenissen van vandaag

2. De politie in Schotland heeft de voor vandaag geplande mars verboden wegens verwachte problemen. Meer informatie hier

Tijdlijn van gebeurtenissen in Edinburgh, bussen die worden tegengehouden, demonstranten die worden gestopt.


3. *** G8-blokkade ***

Nederlandse groep activisten blokkeert een van de toegangswegen Gleneagles.
Sinds vanmorgenvroeg houdt een groep Nederlandse en Belgische actievoerders een brug en toegangswegen geblokkeerd (volgens plan, zie www.g8blockades.org.uk) tussen het plaatsje Crieff en Gleneagles. Verscheidene actievoerders hebben zich met lock-ons vastgeketend.

Op dit moment zijn er vele acties gaande die proberen te verhinderen dat de G8-topontmoeting kan plaatsvinden. De hoofdrolspelers en hun staf moeten veelal nog in Glenagles arriveren. De actie van de Nederlanders is slechts een van de vele. O.a. de A9/M9 Motorway zijn delen van de ochtend geblokkeerd geweest en nu houdt de politie het verkeer tegen. Treinen reden eveneens delen van de ochtend niet vanaf Stirling en de rest van de middag niet van Edinburgh naar Stirling. Dit om demonstranten het niet te gemakkelijk te maken toch richting Gleneagles te reizen. (zie andere bericht)


4. (plms 14 uur:) demonstratie mag toch doorgaan, nu de politie al de hele ochtend in de weer is geweest om mensen die richting Gleneagles wilden gaan tegen te houden. Zo houden ze de demonstratie klein en de mensen die er op een of andere manier toch gekomen zijn rustig.(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door 'G8-kluppie'.)