ImageIn Munchen is op woensdag 17 januari een ware golf huiszoekingen en invallen geweest. De reden schijnt te zijn dat er een brochure is verschenen met een oproep om het vliegveld van Rostock te blokkeren tijdens de G8-top in juni. De oproep is verschenen in een brochure over de komende Navo-veiligheidstop SIKO in Munchen (deze jaarlijkse 'prive-bijeenkomst' is van 9-11 februari in Munchen en er wordt ook elk jaar tegen gedemonstreerd (website).

Het vliegveld van Laage-Rostock is een militair vliegveld dat bij Rostock en dus enkele tientallen kilometers van de G8-vergaderplaats Heiligendamm ligt. Er worden nu voorbereidingen getroffen om op 5 juni aanstaande, de dag vóór begin van de G8-top, het vliegveld te omsingelen en te blokkeren. Tegelijkertijd geldt dat als een protest tegen het militaire apparaat van Duitsland en de Navo.

Bij de huiszoekingen in Munchen werd door de politie een huiszoekingsbevel getoond met de vermelding dat dat de oproep tot de blokkade van het vliegveld "het uitlokken van misdaden" zou zijn. In het papier wordt overigens ook (voor het eerst) bevestigd dat het vliegveld gebruikt zal worden om de G8-gasten binnen te vliegen.

Er zijn invallen geweest op verschillende plekken, Café Marat, een buurtcentrrum, een kunstcentrum, boekwinkel Basis, een drukkerij waarvan ze vermoeden dat die de brochure gedrukt heeft en bij tenminste drie mensen die een website geregistreerd hadden. In een woongroep waar iemand woont die in verband met de oproep gebracht is, werden vijf computers in beslag genomen (terwijl het huiszoekingsbevel slechts één persoon vermeldde). Bij de huiszoekingen was met name belangstelling voor flyers met oproepen om zowel de G8 als de Navo-conferentie te verstoren, en de brochure '5 Jahre SIKO' waarin de oproep voor de vliegveldblokkade afgedrukt staat. In sommige gevallen werd alleen de betreffende pagina (22) eruit geratst. Ook werden twee personen van de boekhandel en drie van de drukkerij meegenomen om personalia vast te stellen.

In cafe Marat, een van de getroffen plekken (Thalkirchenerstr. 104), werd later op de dag bijeengekomen om protest te organiseren tegen de repressie. Er wordt op vrijdag 19 januari (18.30 Marienplatz) in ieder geval gedemonstreerd.

Zie voor oorspronkelijk bericht indymedia Duitsland

Zie ook Indynews.net

(Globalinfo/dissent-nl)