Het Britse War-on-Want roept op om vanmiddag in London te demonstreren tegen besprekingen van zes grote WTO-lidstaten. Deze bijeenkomst achter gesloten deuren toont volgens de organisatie het anti-demokratische en anti-ontwikkelings karakter van de WTO aan.

Hieronder een vertaling van hun oproep:

"Nadat ze eind vorig jaar probeerden om ontwikkelingslanden met een slechte deal op te zadelen tijdens de WTO-top in Hong Kong, zijn de zes machtigste landen nu bijeen in London voor een geheime bespreking over het (verder) liberaliseren van 's werelds economie.

De EU, de VS, Japan, Australië, Brazilië en India zullen op 10 en 11 maart proberen een deal te sluiten die de armste landen zal dwingen om hun economieën te openen voor multinationale ondernemingen. Een opsteker voor big business, maar een nachtmerrie voor 's werelds armen.

War on Want zal vanmiddag samen met campagnevoerders van de Trade Justice Movement protesteren tegen deze besprekingen in London en de aanwezige handelsministers vertellen te stoppen met de WTO Ronde voordat het te laat is.

We zullen vanaf 16 uur (GMT) demonstreren voor het gebouw waar de bijeenkomst plaats heeft: het Foreign Office building, 1 Carlton Gardens. Kom daar naar toe en laat je stem horen! Samen kunnen we deze schadelijke besprekingen stoppen!"


Meer informatie:
'Campaigners condemn secret London trade talks' en
'Trade ministers must not sell out world's poorest people'(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door WTO.Zip redactie.)