Ga naar de inhoud

Debat over WSF in Groningen

Alert!/ATTAC Groningen heeft, in samenwerking met het Centre for Development Studies van de Rijksuniversiteit Groningen, een debat georganiseerd over het afgelopen WSF in Mumbai India.

2 min leestijd
Placeholder image

‘ANDERE OPLOSSINGEN VOOR WERELDPROBLEMEN’ een debat over het World Social Forum in Mumbai.

Georganiseerd door Alert!/ATTAC Groningen, in samenwerking met ATTAC Nederland en het Centre for Development Studies van de RijksUniversiteit Groningen.
Datum: 11 februari 2004
Plaats: Zernikezaal, Academiegebouw, Broerstr. 5 Groningen
Aanvang debat: 19.30 uur
Einde debat: 21.45 uur
Info:

Het World Social Forum is een bijeenkomst van organisaties en individuen die geloven dat verandering noodzakelijk is, om belangrijke wereldproblemen, zoals armoede en de milieuproblematiek, op te lossen… Deelnemers varieren van grote NGOs als Novib en Amnesty International tot progressieve intellectuelen, vrouwenrechteactivisten en kleine grass roots-organisaties van indianen…
Alert!/ATTAC wil op deze avond de debatten die centraal staan op het WSF naar Groningen halen, om te kijken welke andere en misschien wel betere oplossingen voor de bestaande wereldproblemen hier besproken zijn…

Vragen die centraal staan zijn:
– Welk belang heeft het WSF in de huidige politieke context en welke ontwikkeling heeft het WSF doorgemaakt door de verhuizing van Porte Alegre naar Mumbai?
РWelke concrete alternatieven heeft dit WSF opgeleverd? Op welke manier kunnen deze alternatieven een oplossing bieden voor de problemen in de wereld? (Wij stellen voor dat de NGO-sprekers deze vragen beantwoorden ten aanzien ̩̩n thema dat aansluit bij het specialisme van hun organisatie.)
– Wat is voor Nederland de relevantie van het WSF en de alternatieven die hier zijn geopperd?

Op het debat zal gesproken worden door Peter Waterman die recentelijk meewerkte aan een boek over het WSF, Frank van der Valk van Novib, Joost Janmaat van het IKV en Olivier Hoedeman van het Corporate Europe Observatory….

U bent allen van harte uitgenodigd…

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Alert!/ATTAC Groningen.)