Ga naar de inhoud

Bajesboot verrast met concert op het water

Activisten tonen solidariteit met mensen zonder papieren.

2 min leestijd
bajesboot

Zondag 18 december. Op dit moment spelen vier bands op een vloot van zeven boten die is afgemeerd voor de bajesboten in Zaandam. Het solidariteitsconcert is een muzikaal protest tegen het beleid dat mensen zonder papieren opsluit, buitensluit en uitzet. De mensen die zijn opgesloten op de bajesboten kunnen de bands goed horen en zien en reageren enthousiast op de steunbetuiging.

Op hetzelfde moment is er in Amsterdam een benefietconcert georganiseerd aan het IJ voor het recht op vrijheid van migratie. De vloot zal na het protest koers zetten naar het benefietconcert en al spelende aan wal gaan. Beide activiteiten zijn georganiseerd in het kader van de internationale actiedag voor de campagne Boats4people. Naast Amsterdam zijn er ook activiteiten in onder andere Hamburg, Sfax en Tunis.

Boats4people is een campagne georganiseerd door mensen uit Europa en Afrika. In april 2012 zal een vloot met aan boord activisten en waarnemers de middenlandse zee opgaan om aandacht te vragen voor vrijheid van migratie en te protesteren tegen het repressieve Europese migratiebeleid. Fons Toorop, een van de deelnemers: “In de Middellandse Zee wordt de oorlog tegen migratie pijnlijk duidelijk; duizenden mensen verdrinken ieder jaar in de slotgracht rond Fort Europa”.

Tijdens het benefiet bij Hannekes Boom zal er -naast heel veel muziek- op diverse manieren aandacht worden gevraagd voor het recht op vrije migratie. Behalve sprekers en dichters zijn er ook filmvertoningen met vrijheid van migratie als thema. Het geld dat wordt opgehaald gaat naar de campagne Boats4People.

Meer informatie:

over het benefiet: allincluded.nl
over Boats4people: boats4people.org

{youtube}GVp4TYz9jpE{/youtube}