Ga naar de inhoud

7 mei protest in Maastricht: STOP BUSH, voor een rechtvaardige wereld!

Maastricht/Heerlen, 29 april 2005 –
Het comite ‘Bush in Limburg’ organiseert op zaterdag 7 mei protestacties in Maastricht. Deze acties zullen gevoerd worden onder de landelijke leuze: ‘STOP BUSH, voor een rechtvaardige wereld!’

2 min leestijd
Placeholder image

Het programma begint zaterdag om 15.00 uur met een manifestatie op Plein 1992 (Centre Ceramique) en duurt daar tot 17.00 uur, afsluitend zal er een demonstratieve optocht naar het Landbouwbelang plaatsvinden.

Deze protesten komen niet uit de lucht vallen. President Bush predikt waar ook ter wereld voortdurend over Vrijheid, Democratie en Veiligheid echter de praktijk is vaak anders:

– De illegale bezetting van Irak heeft aan meer dan 100.000 Irakese burgers en 1500 Amerikaanse soldaten het leven gekost.

– De regering Bush is zonder instemming van de VN en onder valse voorwendsels de oorlog tegen Irak begonnen. Ook intimideren zij vaak op onaanvaardbare wijze sommige landen die het niet eens zijn met de Amerikaanse imperialistische politiek.

– De regering Bush is verantwoordelijk voor mensenrechtenschendingen en de martelingen in Abu Ghraib en in Guantanamo Bay, dit alles in naam van de nationale en internationale veiligheid en de oorlog tegen terrorisme.

– De regering Bush blokkeert het uitvoeren van VN-resoluties tegen Israel waardoor de schending van Palestijnse rechten – zoals de bouw van de muur – onverminderd door kan gaan.

– De ‘oorlog tegen terrorisme’ heeft wereldwijd geleid tot het criminaliseren van moslims en de toename van racisme.

– De regering Bush weigert mee te werken aan het Internationaal Strafhof in Den Haag.

– De Verenigde Staten zijn een van de grootste vervuilers van het milieu, maar Bush weigert mee te werken aan het Kyoto verdrag.

– In eigen land staat Bush voor het afbreken van burgerrechten, de vrijheden van homoseksuelen en het abortusrecht. ;Overal worden de rechten van burgers ondergeschikt gemaakt aan de angst voor terrorisme.

– In de wereld van Bush regeert de Dollar-democratie en worden mondiaal de verschillen tussen arm en rijk groter.

Daarom vindt het comite ‘Bush in Limburg’ dat president Bush zich moet verantwoorden voor het Internationaal Gerechtshof voor de oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid die onder zijn verantwoordelijkheid worden gepleegd.

Het comite ‘Bush in Limburg’ bestaat uit: Maastrichts Vredesplatform, Vredesburo Heerlen, Keer het Tij Maastricht, Heerlen, Westelijke Mijnstreek en Nijmegen; Universitair Milieuplatform Maastricht, Kollektief Rampenplan, WFTR Heerlen, Landelijke Hogeschool en Universitair Milieuplatform, Platform Tegen de Nieuwe Oorlog Nijmegen, Groenlinks Maastricht, SP Maastricht, Dwars, JS en ROOD Zuid-Limburg.

Internet: http://www.bushinlimburg.tk

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door onbekend.)