De laatste maandag van mei is het weer zover: het globaliseringscafé van XminY in de Plantage Doklaan 12 in Amsterdam

Op maandag 29 mei organiseert XminY Solidariteitsfonds z'n volgende globaliseringscafé en wederom op de nieuwe locatie in het Broeinest-programma (Plantage Doklaan 10-12 Amsterdam, zie website broeinest.

Als gebruikelijk zal daar een bont programma afgedraaid worden rondom economie, neoliberale globalisering en verzet. U kunt daar temidden van vette hapjes antwoorden verwachten op de volgende vragen: zijn multinationals gek? Wat is er mis met supermarkten? Hoe staat het met de Narmada-dam in India en het verzet daartegen? Komen de Zapatistas naar Europa? Waar vindt het volgende ESF plaats?

Boeken: Presentatie Nederlandse vertaling The Corporation (Joel Balkan) en Thoreau's Walden/Burgerlijke ongehoorzaamheid.

Filmpjes: Fragmenten van Drowned Out, een Moderne Jesus, gewapende koeien en de nieuwe trailer van het Instituut voor Toegepaste Autonomie.

Verder ook: Verslag van activiteiten tijdens de afgelopen topconferentie tussen de EU en Latijns-Amerika (Wenen begin mei, zie Noticias ). Aankondiging G8-acties en meer.

Het globaliseringscafe vindt plaats op de Plantage Doklaan 10-12 in het kader van het wekelijkse Broeinest-programma (website). Het begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, een gift wordt op prijs gesteld.

(zie voor een verslag van het vorige globaliseringscafé: hier.)
(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door XminY.)