Ga naar de inhoud

12/06: Voetbaltoernooi voor G8-protesten

Er is geld nodig voor de komende G8-protesten en een van de plekken waar dat verzameld wordt, en met het aangename verenigd, is een voetbaltoernooi op 12 juni bij Amsterdam. U bent allen uitgenodigd om deel te nemen.

3 min leestijd
Placeholder image

Voetbaltoernooi Het G8oede Doel wordt weer gehouden en wel op zondag 12 juni aanstaande, in het Amsterdamse Bos

De spellen beginnen om 11.00 uur. Deelnemers betalen 5 euro (of meer). De opbrengst gaat naar de protesten tegen de G8, die in juli in Schotland bijeen gaat proberen te komen.

Je kunt deelnemen met een team, of als individu. Er wordt gespeeld met teams van 6 mens, maar je mag vrij wisselen, het is dus aanbevolen om met (veel) meer mensen te komen. Mannen, kinderen en bejaarden mogen ook meedoen en op al te fanatiek geschop volgt de schandpaal.

Neem zelf wat te eten en drinken mee, catering is dit jaar onzeker (vette prijzen zijn er uiteraard wel). Je kunt in de buurt ook zwemmen en andere sporten beoefenen. En ook als je he-le-maal niet van voetballen houdt kun je best een vermakelijke dag beleven. Dat hebben de afgelopen tien afleveringen wel bewezen.

Je vindt de velden in het Amsterdamse bos bij het Klein Kinderbad: Als je aan de kop van de Bosbaan staat (vanaf de Amstelveense Weg, met je neus naar de roeibaan) is er aan je linkerhand bij het nieuwe bezoekerscentrum een fietspad, na een paar honderd meter heb je aan je rechterhand een pierebad, iets verder meteen na het kruispunt, links vindt het toernooi plaats. (Hier vind je een kaart)

Openbaar vervoer: metrotram 51, uitstappen Uilenstede, 20 minuten lopen. Er stopt ook een bus bij de ingang bosbaan. Voor mensen van buiten Amsterdam; je kunt evt. parkeren bij de sportvelden aan de Amstelveensewegkant.

Geef je op, liefst met een fijn team, bij of per telefoon: 020-6279661 (van XminY, vraag naar Keest) Dan krijg je tzt. meer info.

————————-

Voetbaltournooi het Goede Doel begon ergens eind jaren ’80 om geld op te halen voor het voetbalteam van een verzetsteam in El Salvador.

Sindsdien is er gespeeld voor allerlei revolutionaire doelen, waaronder de Zapatistas. En nu we het er toch over hebben. Er dreigt een wedstrijd georganiseerd te worden tussen een team Zapatistas en het eerste van Inter Milan. De captain van Inter, de Argentijn Javier Zanetti had vorig jaar al geld ingezameld en shirts aan de Zapatistas gedoneerd. Nu is er een formele uitnodiging van de verzetsgroep om een heuse pot te komen spelen. Woordvoerder subcommandante marcos schreef dat “de Zapatistas dermate dol zijn op Inter dat ze niet bang hoeven te zijn om bedolven te raken onder de doelpunten” (bron: website BBC).

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Dissent!-NL.)