Nieuws en achtergronden over globalisering, economie, politiek & actie

Geld wegmaken

"Let's make money disappear" is the titel van een avondprogramma over 'doe-het-zelf-geld' dat op donderdag 28 maart in Utrecht plaatsvindt.

Lees meer

De Tax Free Tour

Tegenlicht neemt u mee op een duizelingwekkende reis langs de belastingparadijzen met als gidsen internationale belastingexperts en data-nauten. Waar: Nederland 2, NetherlandsWanneer: 25/03/2013 - 20:55

Lees meer

PvdA dwingt jongeren tot gratis werk bij de politie

Als het aan de PvdA ligt, dan moeten werklozen nu ook bij de politie gaan werken in de vorm van dwangarbeid. Een proefproject daartoe van de PvdA-raadsfractie in Assen heeft geleid tot een aangenomen motie van het PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch. Overal in het land blijken sociaal-democraten er als de kippen bij te zijn om werkloze jongeren gratis het werk te laten doen dat is blijven liggen nadat bij de politie landelijk duizenden mensen zijn ontslagen. Twee vliegen in één klap: meer controle en beheersing zonder dat het geld voor extra banen kost, en werkloze jongeren krijgen de normen en waarden van de neo-liberale strafstaat ingepeperd. Zo zijn de manieren van de sociaal-democratie.

Lees meer

Harvey: De tegenspraken van het kapitaal

Marxistische antropoloog David Harvey houdt een lange lezing over kapitalisme en de ingebouwde tegenspraken en wat daarmee aan te vangen. Met als inzet dat we moeten begrijpen welk systeem er heerst om een 'serieuze anticapitalistische beweging' op te bouwen.

Lees meer

Tax haven Netherlands and austerity

Why is the Netherlands a tax haven? What kind of consequences does this have for our country, and others? Who gains, and who loses? Real World Economics presents an evening, together with the Center for Research on Multinational Corporations (SOMO), where we will discuss the answers to these questions. (Tuesday March 26 2013, 20:00 CREA)

Lees meer

Oproep tot actie in Amsterdam tegen de EU Lentetop (13 maart)

(English version at bottom) 'Naar een Europese Lente’ roept op tot acties, stakingen en demonstraties door heel Europa op 13 maart, en voor een pan-Europese demonstraties en creatieve acties in Brussel op 14 maart. Deze acties zijn gericht tegen de EU Lentetop (14-15 maart), waarbij regeringsleiders van de EU lidstaten samenkomen om de volgende stappen in hun aanpak van de crisis te zetten.

Lees meer

Beppe Grillo for dummies

Dinamo Press in Italië heeft een korte uitleg gepubliceerd van 'een italiaanse anomalie' die exemplarisch is voor veel meer landen: loonie tv-ster gaat anti-politiek in. Wat kraait de man werkelijk uit?

Lees meer

Corona-crisis

corona crisis covid19 nederland