Nieuws en achtergronden over globalisering, economie, politiek & actie

9/11: Het komplot dat er niet was

Alexander Cockburn, redacteur van de website counterpunch, heeft een gloeiende hekel aan al die aandacht voor komplotten over de Al Qaida-aanslagen in de VS van 11 september 2001. In het stuk The conspiracy that wasn’t dat in de de laatste uitgave van maandblad Le Monde Diplomatique verscheen, veegt hij de vloer er mee aan.  

Lees meer

Eerste demonstratie van 2007

Het jaar is nog maar net begonnen, maar de eerste demonstratie is alweer achter de rug. In Nantes hebben midden in de nacht een paar honderd mensen gedemonstreerd "tegen 2007". "Nu is beter" was een van de leuzen volgens de BBC. Op spandoeken werd ook opgeroepen een petitie tegen het nieuwe jaar te ondertekenen. Toen de klok twaalf uur 'snachts sloeg, lieten de demonstranten zich niet uit het veld slaan en begonnen leuzen te roepen tegen 2008. Zie verder bericht op bbc-website  

Lees meer

Salvadoraanse landbouw vreest genadeslag

SAN SALVADOR, 17 december (IPS) - Nieuwjaar is geen reden tot feestvieren voor de meeste Salvadoraanse boeren. Maïsproducenten en veetelers zijn bang helemaal uit de markt te worden geconcurreerd als het vrijhandelsverdrag tussen de VS en hun land in maart in werking treedt.

Lees meer

Novartis wil dure aidsmedicijnen India

Medecins sans Frontieres (MSF, Artsen zonder Grenzen internationaal) is een handtekeningenactie begonnen om te proberen medicijngigant Novartis te overtuigen van stopzetting van een rechtzaak tegen de Indiase regering. Novartis eist dat India stopt met het maken van goedkopen aidsmedicijnen.

Lees meer