Nieuws en achtergronden over globalisering, economie, politiek & actie

Zes april dodenherdenking vluchtelingen op de Dam in Amsterdam

Op zaterdag 6 april wordt Kambiz Roustayi herdacht. Twee jaar geleden stak hij zichzelf in brand op de Dam, gesloopt en ten einde raad. Tijdens de herdenking vestigen we de aandacht op het repressieve beleid dat al honderden mensen heeft gedreven tot (een poging tot) zelfmoord.

Lees meer

O≠O

Oorlog is geen oplossing; actiegroep tegen interventie in Syrie

Lees meer

Geld wegmaken

"Let's make money disappear" is the titel van een avondprogramma over 'doe-het-zelf-geld' dat op donderdag 28 maart in Utrecht plaatsvindt.

Lees meer

De Tax Free Tour

Tegenlicht neemt u mee op een duizelingwekkende reis langs de belastingparadijzen met als gidsen internationale belastingexperts en data-nauten. Waar: Nederland 2, NetherlandsWanneer: 25/03/2013 - 20:55

Lees meer

PvdA dwingt jongeren tot gratis werk bij de politie

Als het aan de PvdA ligt, dan moeten werklozen nu ook bij de politie gaan werken in de vorm van dwangarbeid. Een proefproject daartoe van de PvdA-raadsfractie in Assen heeft geleid tot een aangenomen motie van het PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch. Overal in het land blijken sociaal-democraten er als de kippen bij te zijn om werkloze jongeren gratis het werk te laten doen dat is blijven liggen nadat bij de politie landelijk duizenden mensen zijn ontslagen. Twee vliegen in één klap: meer controle en beheersing zonder dat het geld voor extra banen kost, en werkloze jongeren krijgen de normen en waarden van de neo-liberale strafstaat ingepeperd. Zo zijn de manieren van de sociaal-democratie.

Lees meer