Nieuws en achtergronden over globalisering, economie, politiek & actie

Waarom Abvakabo FNV het zorgakkoord niet ondertekent

Abvakabo FNV is de grootste vakbond voor de sector zorg. We staan samen met onze leden voor goede zorg. Daarom zetten we geen handtekening onder het zorgakkoord zoals het er nu ligt. Het klopt dat in het zorgakkoord nu staat dat er minder wordt bezuinigd op de thuiszorg dan oorspronkelijk het idee was. Niet 75%, maar 40% wordt nu weggesneden. En de nullijn is van tafel. Dat is winst! Dankzij de acties van Abvakabo FNV. Dankzij jou en niemand anders!

Lees meer

Pinksterlanddagen fitter dan ooit!

Fitter dan ooit? Zie die glanzende oogjes van Domela op de poster en beweer eens dat het niet zo is. In zijn punkjasje weet hij onze jonge harten opnieuw te beroeren. Oude wijsheid in een nieuw jasje, dit kan ook gezegd worden voor Anarchistisch Festival de Pinksterlanddagen. Inmiddels vieren we de tachtigste jaargang van het festival en nog altijd is het anarchisme actueel, strijdbaar en actief.

Lees meer

Ondertussen in Portugal: Troika belaagd

Als de Troika bijeenkomt om oordeel te vellen over de bezuinigingen in Portugal (of ze goed genoeg uitgevoerd zijn naar hun wens), komt op 16 april 2013 in Lissabon een woedende menigte vertellen wat ze van hen vinden

Lees meer

RWE/CREA 16/04 over Protesten tegen Bezuinigingen in Europa

Het maandelijkse programma van Real World Economics bij CREA gaat dinsdag 16 april over het verzet tegen het bezuinigingsbeleid in Europa. De crisis wordt aangegrepen voor vergaande hervormingen, vooral in de landen die een beroep op de trojka hebben gedaan om ze overeind te houden als Griekenland, Portugal en Ierland. Maar ook andere Europese landen zien ongekende bezuinigingen over zich heen komen. Er wordt fel tegen geprotesteerd, en tal van netwerken hebben manifesten uitgevaardigd tegen het bezuinigingsbeleid. Wat willen de tegenstanders? (English at bottom)

Lees meer

Democratie en Partij

De Socialistische Partij ken ik niet van binnen. Af en toe sluipt er wat naar buiten dat de indruk geeft van strak gesloten rijen, één mond uit vele kelen. Onbekend is of het in gang gezette debat over "democratisering van de economie" - Spanning, maandblad van het Wetenschappelijk Bureau, december 2012 – bruisend is en nieuwe inzichten aankondigt. De reacties buiten de partij zijn in ieder geval karig. Des te opvallender is de bijdrage van een vijftal SP'ers in Konfrontatie van 27 maart 2013 die op dezelfde dag in Grenzeloos verscheen.

Lees meer

gepaste muziek...

... voor vandaag is hier te vinden: http://louderthanwar.com/top-13-anti-margaret-thatcher-songs/

Lees meer