Nieuws en achtergronden over globalisering, economie, politiek & actie

Pinksterlanddagen fitter dan ooit!

Fitter dan ooit? Zie die glanzende oogjes van Domela op de poster en beweer eens dat het niet zo is. In zijn punkjasje weet hij onze jonge harten opnieuw te beroeren. Oude wijsheid in een nieuw jasje, dit kan ook gezegd worden voor Anarchistisch Festival de Pinksterlanddagen. Inmiddels vieren we de tachtigste jaargang van het festival en nog altijd is het anarchisme actueel, strijdbaar en actief.

Lees meer

Ondertussen in Portugal: Troika belaagd

Als de Troika bijeenkomt om oordeel te vellen over de bezuinigingen in Portugal (of ze goed genoeg uitgevoerd zijn naar hun wens), komt op 16 april 2013 in Lissabon een woedende menigte vertellen wat ze van hen vinden

Lees meer

RWE/CREA 16/04 over Protesten tegen Bezuinigingen in Europa

Het maandelijkse programma van Real World Economics bij CREA gaat dinsdag 16 april over het verzet tegen het bezuinigingsbeleid in Europa. De crisis wordt aangegrepen voor vergaande hervormingen, vooral in de landen die een beroep op de trojka hebben gedaan om ze overeind te houden als Griekenland, Portugal en Ierland. Maar ook andere Europese landen zien ongekende bezuinigingen over zich heen komen. Er wordt fel tegen geprotesteerd, en tal van netwerken hebben manifesten uitgevaardigd tegen het bezuinigingsbeleid. Wat willen de tegenstanders? (English at bottom)

Lees meer

Democratie en Partij

De Socialistische Partij ken ik niet van binnen. Af en toe sluipt er wat naar buiten dat de indruk geeft van strak gesloten rijen, één mond uit vele kelen. Onbekend is of het in gang gezette debat over "democratisering van de economie" - Spanning, maandblad van het Wetenschappelijk Bureau, december 2012 – bruisend is en nieuwe inzichten aankondigt. De reacties buiten de partij zijn in ieder geval karig. Des te opvallender is de bijdrage van een vijftal SP'ers in Konfrontatie van 27 maart 2013 die op dezelfde dag in Grenzeloos verscheen.

Lees meer

gepaste muziek...

... voor vandaag is hier te vinden: http://louderthanwar.com/top-13-anti-margaret-thatcher-songs/

Lees meer

wie wordt er rijk van microkrediet?

Wondermiddel van de neoliberale ontwikkelingshulp ligt al langer onder vuur. Nu ontdekt tijdschrift oneworld dat ze ook gebruik maken van de brievenbussen van belastingparadijs Nederland

Lees meer

22 april, Amsterdam: bijeenkomst van comité Dwangarbeid Nee

Als vervolg op de protestactie van 25 maart tegen dwangarbeid voor werklozen organiseert het Amsterdamse comité Dwangarbeid Nee op 22 april een bijeenkomst voor dwangarbeiders en andere uitkeringsgerechtigden. Door zich bij het comité aan te sluiten kunnen werklozen samen sterk staan in de strijd voor respect en erkenning van hun rechten.

Lees meer