Nieuws en achtergronden over globalisering, economie, politiek & actie

RWE May 27- Why flexibility does not work

Flexible employment is in the core of labour market policies across Europe. The Netherlands has been a pioneer in flexible employment since the beginning of the 1990's. The Dutch government wants to go one step further by deregulating lay offs.

Lees meer

Chomsky vs Foucault

De integrale versie van het befaamde debat tussen Chomsky en Foucault, voor de Nederlandse televisie, is nu beschikbaar, ondertiteld en wel...http://youtu.be/3wfNl2L0Gf8

Lees meer

Oranje Beu

Of zoals we dat in de jaren '80 op de jas hadden staan: Oranje Franje Beu. Eigentijdse collages hier

Lees meer

Waarom Abvakabo FNV het zorgakkoord niet ondertekent

Abvakabo FNV is de grootste vakbond voor de sector zorg. We staan samen met onze leden voor goede zorg. Daarom zetten we geen handtekening onder het zorgakkoord zoals het er nu ligt. Het klopt dat in het zorgakkoord nu staat dat er minder wordt bezuinigd op de thuiszorg dan oorspronkelijk het idee was. Niet 75%, maar 40% wordt nu weggesneden. En de nullijn is van tafel. Dat is winst! Dankzij de acties van Abvakabo FNV. Dankzij jou en niemand anders!

Lees meer

Pinksterlanddagen fitter dan ooit!

Fitter dan ooit? Zie die glanzende oogjes van Domela op de poster en beweer eens dat het niet zo is. In zijn punkjasje weet hij onze jonge harten opnieuw te beroeren. Oude wijsheid in een nieuw jasje, dit kan ook gezegd worden voor Anarchistisch Festival de Pinksterlanddagen. Inmiddels vieren we de tachtigste jaargang van het festival en nog altijd is het anarchisme actueel, strijdbaar en actief.

Lees meer

Ondertussen in Portugal: Troika belaagd

Als de Troika bijeenkomt om oordeel te vellen over de bezuinigingen in Portugal (of ze goed genoeg uitgevoerd zijn naar hun wens), komt op 16 april 2013 in Lissabon een woedende menigte vertellen wat ze van hen vinden

Lees meer