Nieuws en achtergronden over globalisering, economie, politiek & actie

Democratie en Partij

De Socialistische Partij ken ik niet van binnen. Af en toe sluipt er wat naar buiten dat de indruk geeft van strak gesloten rijen, één mond uit vele kelen. Onbekend is of het in gang gezette debat over "democratisering van de economie" - Spanning, maandblad van het Wetenschappelijk Bureau, december 2012 – bruisend is en nieuwe inzichten aankondigt. De reacties buiten de partij zijn in ieder geval karig. Des te opvallender is de bijdrage van een vijftal SP'ers in Konfrontatie van 27 maart 2013 die op dezelfde dag in Grenzeloos verscheen.

Lees meer

gepaste muziek...

... voor vandaag is hier te vinden: http://louderthanwar.com/top-13-anti-margaret-thatcher-songs/

Lees meer

wie wordt er rijk van microkrediet?

Wondermiddel van de neoliberale ontwikkelingshulp ligt al langer onder vuur. Nu ontdekt tijdschrift oneworld dat ze ook gebruik maken van de brievenbussen van belastingparadijs Nederland

Lees meer

22 april, Amsterdam: bijeenkomst van comité...

Als vervolg op de protestactie van 25 maart tegen dwangarbeid voor werklozen organiseert het Amsterdamse comité Dwangarbeid Nee op 22 april een bijeenkomst voor dwangarbeiders en andere uitkeringsgerechtigden. Door zich bij het comité aan te sluiten kunnen werklozen samen sterk staan in de strijd voor respect en erkenning van hun rechten.

Lees meer

Zes april dodenherdenking vluchtelingen op de Dam in...

Op zaterdag 6 april wordt Kambiz Roustayi herdacht. Twee jaar geleden stak hij zichzelf in brand op de Dam, gesloopt en ten einde raad. Tijdens de herdenking vestigen we de aandacht op het repressieve beleid dat al honderden mensen heeft gedreven tot (een poging tot) zelfmoord.

Lees meer