Nieuws en achtergronden over globalisering, economie, politiek & actie

Landelijke staking in Griekenland

Voor de vierde keer dit jaar hebben Griekse vakbonden een nationale staking uitgeroepen. De bonden protesteren tegen een nieuw beleidsvoorstel dat morgen aangenomen dreigt te worden en meer dan 4000 ambtenaren naar een 'herorienteringsprogramma' zou dwingen. Dat zou voor hen betekenen dat ze de komende maanden maar 75 procent van het loon zouden krijgen, waarna ze ontslagen kunnen worden als ze weigeren overgeplaatst te worden naar een andere dienst. De werkloosheid in Griekenland is gestegen naar 27 procent (onder jongeren 64 procent!)

Lees meer

iceclimb

Stoere dames beklimmen wolkenkrabber in Londen om boodschap aan Shell te bezorgen http://iceclimb.savethearctic.org/

Lees meer

Fisk over Syrië/Iran/VS/Komende oorlog

Robert Fisk beschrijft in een stuk in the Independent welk zorgwekkend front zich begint af te tekenen nu de VS de stap heeft genomen om wapens te leveren aan 'de rebellen' in Syrië (en de westerse bondgenoten aanspoort om mee te komen doen). Iran zou nu besloten hebben de eerste 4000 militairen als steun aan Assad te sturen. Zie over de Nederlandse rol ondertussen: We worden weer een oorlog ingerommeld (betaalmuur helaas)

Lees meer

Ekümenopolis

Ekümenopolis, Imre Azem (documentaire, 2011) Vrijdag 14 juni 2013, 20.00, Leeszaal Rotterdam West, Rijnhoutplein 3, Rotterdam.

Lees meer

Film over EU zoekt crowdfunding

De maker van 'panopticon' werkt aan een nieuwe documentaire, over de macht van de EU, en zoekt nog mensen die daar wat geld in willen steken (kan vanaf 5,- en voor een paar duizend ben je god). http://www.cinecrowd.nl/euromania

Lees meer

RWE May 27- Why flexibility does not work

Flexible employment is in the core of labour market policies across Europe. The Netherlands has been a pioneer in flexible employment since the beginning of the 1990's. The Dutch government wants to go one step further by deregulating lay offs.

Lees meer

Chomsky vs Foucault

De integrale versie van het befaamde debat tussen Chomsky en Foucault, voor de Nederlandse televisie, is nu beschikbaar, ondertiteld en wel...http://youtu.be/3wfNl2L0Gf8

Lees meer

Oranje Beu

Of zoals we dat in de jaren '80 op de jas hadden staan: Oranje Franje Beu. Eigentijdse collages hier

Lees meer

Corona-crisis

corona crisis covid19 nederland